Jednak zmuszony jestem do przeniesienia zarowno jednego jak i drugiego komputera z parteru na piętro. Problem w tym ze na pietrze nie mam przeciagnietego kabla telefonicznego i nie za bardzo jest to mozliwe gdyz musialbym wiercic dziury w scianach, a co za tym idzie livebox badz inne polecone przez Was urzadzenie musi zostać na dole.
Obecnie Livebox stoi na dole. Od pierwszego komputera dzieli go sufit + 1 sciana. Od drugiego tak samo, sufit i sciana. Potrzebuje, aby oba komputery miały dostep do internetu. Mozliwie jak najlepszy. Komputery juz przenioslem, w PC numer 1 (tym istotniejszym) na wifi sagema internet jest, ale sygnal jest średni. Domyslam sie ze to przez niska jakosc zarowno modemu jak i adaptera.
Co musze w takiej sytuacji kupic, zeby wszystko sprawnie działało? Jakbyscie mogli to prosilbym o dokladne wytlumaczenie planu dzialania wraz z linkami do proponowanego sprzetu (tzn wszystkich tam kart sieciowych, routerow czy cóż tam za wynalazki bylyby potzrebne)
Jak na razie nie ustalam limitu kwoty jaka moglbym na to przeznaczyc, bo nie wiem ile to moze kosztowac. Poradzcie mi po prostu w jaki sposob miec na pietrze porzadny internet. W internecie dużo oglądam, ściagam oraz w gry multiplayer, a co za tym idzie potzrebuje dobrego sygnału.
Uprzedzam, ze jestem w tym wszystkim zielony wiec prosilbym o fachowa pomoc przystepnym jezykiem,

Z góry bardzo dziekuje oraz pozdrawiam serdecznie.