Nokia 5530 czy 5230

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szuchal
Początkujący użytkownik forum

Nokia 5530 czy 5230

Post autor: szuchal »

Witam, zastanawiam się właśnie nad wyborem jednego z telefonów zamieszczonych w tytule. Interesuje mnie to czy HSDPA, które jest w Nokii 5230 a nie ma w 5530 jest już u nas powszechne i dobrze działa, mieszkam w niewielkim mieście i poniekąd zależy mi na dostępi do internetu, alternatywą do tego jest na pewno działające wifi w 5530, które jest dostępne u mnie w szkole i w niektórych dzielnicach miasta. Chcę wziąć w plusie i nie wiem czy opłacalny jest taki internet.
Z góry dziękuje bardzo za pomoc.e
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Nokia 5530 czy 5230

Post autor: ja.michal »

Najlepiej jakbyś powiedział jaka miejscowość to się zasięg sprawdzi.
Co do Plusa to ja jestem zadowolony. Bardzo dużo (najwięcej) ma stacji bazowych z 3G.

Zależy też do czego masz zamiar używać ten internet i czy faktycznie Ci potrzeba 3G czy starczy WiFi + EDGE.

Jeśli masz zamiar brać abonament iPlusa to ja bym się skłaniał ku 5230, która ma HSDPA do 3.6Mb/s i komórce to jest wystarczająco moim zdaniem.

Jaki abonament chcesz brać? Czy karta to ma być?
damian8821
Użytkownik forum

Re: Nokia 5530 czy 5230

Post autor: damian8821 »

Mam Nokię 5230 i powiem że jestem bardzo zadowolony , aktualnie siedzę na Fresh'u Play i nie narzekam.
Moim zdaniem są pozytywne odczucia co do samego użytkowania , jak u HSDPA jak i sama nawigacja.
Bateria to duży atut jak ktoś chce niezbyt często ładować telefonu, podczas normalnego korzystania z telefonu (czytaj intensywnego ;P) bateria trzyma średnio 4-5 dni czyli dosyć długo :)
Brakuje jedynie WiFi oraz dobrego aparatu , chociaż to da się przeboleć ;P mam cyfrówkę :)

To co zauważyłem to trzeba uważać aby nie zakrywać anteny bo znajduje się na dole telefonu ale i podczas korzystania np. Opery Mobile niczemu nie przeszkadza bo telefon można trzymać poziomo a nie pionowo :)
Bierz Nokie 5230 na pewno nie będziesz żałował :)
Moim skromnym zdaniem Polecam :)
eTOP do 1.05.2011 --> Potem Netia Wimax :)
ODPOWIEDZ