Internet z komórki w komputerze

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Grochu94
Początkujący użytkownik forum

Internet z komórki w komputerze

Post autor: Grochu94 »

Witam!

Mam mały problem. Niedługo wyjeżdżam na wakacje i chciałbym móc korzystać tam z internetu. Moje pytanie brzmi czy da się korzystac z inernetu który mam wykupiony w komórce w formie pakietu(limit 25MB) na komputerze? Jeśli tak to jak to zrobic? Proszę o szczegółowe wskazówki ponieważ jestem totalnym żółtodziobem w tym temacie. Pozdrawiam!

Grochu
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Internet z komórki w komputerze

Post autor: Jo_gurt »

Grochu94 pisze:Moje pytanie brzmi czy da się korzystac z inernetu który mam wykupiony w komórce w formie pakietu(limit 25MB) na komputerze?
Tak.
Grochu94 pisze:Jeśli tak to jak to zrobic? Proszę o szczegółowe wskazówki ponieważ jestem totalnym żółtodziobem w tym temacie.
Poczytaj na forum o korzystaniu z telefonu jako modemu.
Awatar użytkownika
baxxxio
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: baxxxio »

Najlatwiej zainstalowac aplikacje od producenta(SE i nokia na pewno maja opcje internetu w swoich aplikacjach). Jesli nie ma takiego czegos to porpostu zainstalowac telefon jako modem GSM stworzyc polkaczenie dialup z odpowiednim numerem loginem i haslem(w zaleznosci od opeartora) i gotowe.

Przy czym pakiet 25MB to ci sie przyda tylko do GG i Maila(w porywach).
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

baxxxio pisze: Jesli nie ma takiego czegos to porpostu zainstalowac telefon jako modem GSM stworzyc polkaczenie dialup z odpowiednim numerem...
A mozna to zrobic tak <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>
ODPOWIEDZ