Kod Pin i Puk
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Kod Pin i Puk
Witam, dostałem modem Huawei E220 z sieci Plus,( z tego co czytałem to Plus nie miał simlocka na tym modemie). Teraz kupiłem sobie startówkę PlayOnline, lecz gdy włączam program komputer chce kod puk i pin, niestety obu nie psiadam, co mam w tej sytuacji zrobić, dziewczyna nie może znaleźć żadnych dokumentow od tego modemu, mówiła że gdzieś ma zapisany Pin lecz puk niestety nie 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Kod Pin i Puk
Kody PIN i PUK nie mają nic wspólnego z modemem - one zabezpieczają kartę SIM.
Widocznie karta, którą włożyłeś do modemu, ma włączoną weryfikację pin - te kody powinny być wypisane na plastiku (tzw.dużej karcie) z którego wyłamuje się małą kartę SIM.
Widocznie karta, którą włożyłeś do modemu, ma włączoną weryfikację pin - te kody powinny być wypisane na plastiku (tzw.dużej karcie) z którego wyłamuje się małą kartę SIM.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To są kody przypisane do karty sim a nie do modemu, są one wypalone na "dużej karcie sim". Tylko to trochę dziwne bo startery online mają wyłączony pin.Adek4100 pisze:lecz gdy włączam program komputer chce kod puk i pin, niestety obu nie psiadam,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
O podesłanie PUK można zawsze prosić BOK, pod warunkiem że telefon jest gdzieś zarejestrowany - tak miałem kiedyś w przypadku Simplusa.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i