Ukrycie Adresu IP
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ukrycie Adresu IP
Witam,
Czy jest jakiś sposób na ukrycie swojego Adresu IP poprzez program, aplikację, wiersz polecenia?
Próbowałem serwerami proxy, ale bez skutku.
Chciałbym żeby nie było widać mojego Hosta jak np: pisze opinię na vortalach.
Potrzebuje tego w dobrej wierze iż po co ktoś mi się ma patrzeć, z jakiego internetu korzystam na przykład, a nie będę wszędzie się rejestrował specjalnie, aby go userzy nie widzieli.
Czy jest jakiś sposób na ukrycie swojego Adresu IP poprzez program, aplikację, wiersz polecenia?
Próbowałem serwerami proxy, ale bez skutku.
Chciałbym żeby nie było widać mojego Hosta jak np: pisze opinię na vortalach.
Potrzebuje tego w dobrej wierze iż po co ktoś mi się ma patrzeć, z jakiego internetu korzystam na przykład, a nie będę wszędzie się rejestrował specjalnie, aby go userzy nie widzieli.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Ukrycie Adresu IP
Tak.Nielimitowany pisze:Czy jest jakiś sposób na ukrycie swojego Adresu IP poprzez program, aplikację, wiersz polecenia?
Nie pomagam na PW.
-
To niewiele mi mówi.key pisze:Tak.

- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli serwer proxy działa to ukryjesz, bo łączysz się przez niego, czyli z jego IP. Opera Turbo to też serwer Proxy, sam sprawdź np,. na Digipedii.Nielimitowany pisze:Próbowałem serwerami proxy, ale bez skutku.
Do końca nie rozumiem, może jakiegoś przecinka zapomniałeś? Ukrywać IP w dobrej wierze? A no korzystasz np. z Blueconnecta, mam taką wiedzę no i co mam z nią zrobić? W jakiś sposób czujesz się zagrożony że ktoś wie że masz BC?Nielimitowany pisze:Potrzebuje tego w dobrej wierze iż po co ktoś mi się ma patrzeć, z jakiego internetu korzystam na przykład, a nie będę wszędzie się rejestrował specjalnie, aby go userzy nie widzieli.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Wpisywałem z Tej strony proxy i nic to nie zmieniło.ra-v pisze:Jeśli serwer proxy działa to ukryjesz
Nie wiem, tak sugeruje, że może jacyś hakerzy mnie namierzą czy coś.ra-v pisze:W jakiś sposób czujesz się zagrożony że ktoś wie że masz BC?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przyznaj sie, ze chcesz sciagac *zabronione filmy* z RS i denerwuje cie limit. Albo dostales bana na jakims forum i chcesz dalej tam pisac....Nielimitowany pisze:Nie wiem, tak sugeruje, że może jacyś hakerzy mnie namierzą czy coś.
Wracajac do tematu: istnieje masa proxy ktore zacieraja slady (google: anonymizing proxy).
Jesli chodzi ci "tylko" o zmiane IP zeby zasugerowac serwerowi ze jestes gdzie indziej (n.p. ogladanie TV w stanach) to mozesz pobawic sie tunelami (SSH albo VPN).
Nie pomagam na PW.
-
Ja nie z tych kolego.key pisze:Przyznaj sie, ze chcesz sciagac * zabronione filmy* z RS i denerwuje cie limit.
Nic nie dostałem.key pisze:Albo dostales bana na jakims forum i chcesz dalej tam pisac....
Zobaczę co to da.key pisze:(google: anonymizing proxy)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No wiesz - bajki o hackerach to my a nie namNielimitowany pisze:Nic nie dostałem.

No to nie widze powodu zeby zmieniac IP - szczegolnie jesli do zmiany wystarczy rozlaczyc sie i polaczyc na nowo.
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Każdy tak mówi.Nielimitowany pisze:Ja nie z tych kolego.
Da się zrobić. Chociaż patrz wyżej.Nielimitowany pisze:Nic nie dostałem.
Nie pomagam na PW!
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Nielimitowany alias Play - na Telepolis nie chcą Cie już wpuścić
?
W sumie masz tam 3 konta , nie za dużo ?
Tutaj to twoje drugie?

W sumie masz tam 3 konta , nie za dużo ?
Tutaj to twoje drugie?
-
Pozostało mi to, bo te programy to lipa totalna.key pisze:do zmiany wystarczy rozlaczyc sie i polaczyc na nowo

Pomyliłeś mnie z kimś innym.Pijo pisze:Nielimitowany alias Play
Dobra dzięki Panowie.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Totalna lipa to brak umiejetnosci czytania, checi i paru minut zeby "rozpracowac" problem:Nielimitowany pisze:Pozostało mi to, bo te programy to lipa totalna
http://i36.tinypic.com/ndli0.jpg
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-08-13, 08:12 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
Ostatnio zmieniony 2010-08-13, 07:11 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
1. Adres IP w Chrome (po lewej) i Opera z włączonym Turbo (po prawej)
2. adres UP bramki proxy którą podałeś
Poza tym spróbuj spingować swój modem z innego komputera, zobaczymy czy ci sie uda. W Plusie się nie da - albo przez NAT albo przez ich ograniczenie. W sumie z tego samego IP może korzystać kilka(naście) osób, a za to co gdzie ma trafić pewnei odpowiadają adresy wewnętrzne lub IMEI modemów.
2. adres UP bramki proxy którą podałeś
Poza tym spróbuj spingować swój modem z innego komputera, zobaczymy czy ci sie uda. W Plusie się nie da - albo przez NAT albo przez ich ograniczenie. W sumie z tego samego IP może korzystać kilka(naście) osób, a za to co gdzie ma trafić pewnei odpowiadają adresy wewnętrzne lub IMEI modemów.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2