Huawei E156G - brak dysków modemu po aktualizacji softu

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marogo
Początkujący użytkownik forum

Huawei E156G - brak dysków modemu po aktualizacji softu

Post autor: marogo »

Witam :)

Problem następujący: odinstalowałem menadżera Play Online (co pociąga za sobą również deinstalację sterowników)
żeby zainstalować najnowsze sterowniki (v3.09.00.00) wraz z najnowszym Mobile Partner (v11.302.09.01.539).
Po tym zabiegu w "Menadżerze urządzeń" pojawia się nieznane urządzenie "Huawei Mobile", a w oknie "Mój komputer"
nie widać dysku o etykiecie "Play Online" (ten na którym jest oryginalne oprogramowanie Play-a) oraz dysku od
wbudowanego w modem czytnika kart MicroSD. Natomiast modem pracuje poprawnie, tak więc mogłem do Was napisać:)
Przypuszczam, że podczas deinstalacji starszych sterowników usunęło się coś, czego wgranie nowszych sterowników
nie przywróciło. Firmware w moim Huawei E156G ma najnowszą wersję 11.609.10.00.264.
Proszę o poradę, jak uzdrowić ten chory stan.

Pozdr. :)
Marogo
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Re: Huawei E156G - brak dysków modemu po aktualizacji softu

Post autor: Chris-Kr »

Ja bym proponował odinstalować sterowniki (w katalogu Mobile Partnera jest do tego odpowiednia aplikacja), a potem je zainstalować ponownie.
Krzysztof
marogo
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei E156G - brak dysków modemu po aktualizacji softu

Post autor: marogo »

Problem nieaktualny. Zrobiłem przywrócenie systemu do poprzedniego stanu i wszystko działa. :hurra:
Marogo
ODPOWIEDZ