Witam Was serdecznie
Jestem tu całkowicie nowy i z tego powodu pokornie się witam i proszę Was o pomoc.
Mam router Netgear dgn 1000 (dostarczony przez Orange) i przez niego mam dostęp do internetu. Z powodu słabego zasięgu Wi-fi (urządzenie stoi na poddaszu) chciałem drogą przewodową (skrętka) na parterze podłączyć router tp link TL-WR340G i z niego rozdzielić sygnał na komputery (przewodowo i przez Wi-fi).
Początkowo zrobiłem tak:
Z netgeara wyprowadziłęm przewód z LAN i podłączyłem do TP LINK do WAN. Mimo wielu prób (jestem laikiem w temacie) internet w TP LINK (ani na LAN ani na Wi-fi) się nie pojawia.
Proszę Was o pomoc co zrobić żeby TP LINK dalej przesłał sygnał internetowy.
Pozdrawiam Paweł
Połączyć Netgear dgn1000 + TP LINK TL-WR340G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Połączyć Netgear dgn1000 + TP LINK TL-WR340G
korek, daj adres LAN tego cuda od Orange i adres TP-Linka po podpięciu kablem.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Adres Lan czyli jakie IP przydziela netgear??
a jeżeli chodzi o adres TP LINKA to też chodzi Tobie o adres ( IP )jaki przydziela komputerowi, który jest do niego podłączony??
Adres Lan czyli jakie IP przydziela netgear??
a jeżeli chodzi o adres TP LINKA to też chodzi Tobie o adres ( IP )jaki przydziela komputerowi, który jest do niego podłączony??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie. Chodzi o adres interfejsu LAN Netgeara, czyli np. ten, po którym na niego się loguje.korek pisze:Adres Lan czyli jakie IP przydziela netgear??
Znowu niea jeżeli chodzi o adres TP LINKA to też chodzi Tobie o adres ( IP )jaki przydziela komputerowi, który jest do niego podłączony??