Internet do nowego kompa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet do nowego kompa
Witam
Właśnie dostałem nowy komputer, który będzie stał w moim pokoju.
I tu zaczyna się mój problem.
Mianowicie nie mam kabla od internetu w pokoju a livebox jest piętro wyżej(grubość stropu ok. 20cm). U siostry w laptopie w pokoju obok sygnał wifi jest bardzo dobry.
Co jest najlepszym rozwiązaniem do mojego problemu aby transfer był bardzo dobry, czy lepsza będzie karta sieciowa na złączu pci-e czy na usb?
Prosiłbym jeszcze aby cena była w miarę rozsądna.
Z góry dziękuje
Właśnie dostałem nowy komputer, który będzie stał w moim pokoju.
I tu zaczyna się mój problem.
Mianowicie nie mam kabla od internetu w pokoju a livebox jest piętro wyżej(grubość stropu ok. 20cm). U siostry w laptopie w pokoju obok sygnał wifi jest bardzo dobry.
Co jest najlepszym rozwiązaniem do mojego problemu aby transfer był bardzo dobry, czy lepsza będzie karta sieciowa na złączu pci-e czy na usb?
Prosiłbym jeszcze aby cena była w miarę rozsądna.
Z góry dziękuje
- krzywyzzz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Internet do nowego kompa
Najpierw sprawdź czy w Twoim pokoju laptop siostry ma zasięg. Polecam kartę sieciową bezprzewodową na usb.
-
Sprawdzałem.
Jest zasięg. Przesył bardzo dobry
Chciałbym aby to co kupię miało porównywalną choć trochę (nie wiem czy dobrze to nazwę) skuteczność jak kabel lan. Wiem że to niemożliwe żeby był taki sam przesył, ale żeby był niewiele gorszy
Jest zasięg. Przesył bardzo dobry
Chciałbym aby to co kupię miało porównywalną choć trochę (nie wiem czy dobrze to nazwę) skuteczność jak kabel lan. Wiem że to niemożliwe żeby był taki sam przesył, ale żeby był niewiele gorszy
- wojteks
- *** Administrator ***
LB ma maksymalnie 802.11g czyli 54Mbps i więcej nie wyciśniesz z niego a to zapewnia każda współczesna karta WiFi 802.11g, poszukaj jakiejś z anteną, coś w stylu Ovislink WL1600.afjio pisze:Wiem że to niemożliwe żeby był taki sam przesył, ale żeby był niewiele gorszy
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Ja bym kupił kartę na PCI / PCI Ex jak do komputera stacjonarnego.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ja też ale wiele osób nie chce otwierać blaszaka z różnych powodów. USB zajmuje port ale działa bez problemu, nawet przedłużacz USB mozna dac żeby antenka w lepszym miejscu była (często to pomaga).marens pisze:Ja bym kupił kartę na PCI / PCI Ex jak do komputera stacjonarnego.
Nie pomagam na PW!
-
marens: wolę coś na usb żeby mi nie zabierało miejsca w środku a poza tym to jestem średniozaawansowany w dokładaniu coś do środka i nie wiem czy czegoś źle nie podłącze i nie spalę.
Wojteks: dzięki, ten ovislink byłby idealny ale jak sprawdzałem na ceneo to nie obsługuje windowsa 7 którego będę miał w nowym komputerze. Chyba że na ceneo nie dopisali o 7 no to wtedy od razu to kupię.
P.S. Jeśli coś jest nie tak to sorry bo piszę na komórce
Wojteks: dzięki, ten ovislink byłby idealny ale jak sprawdzałem na ceneo to nie obsługuje windowsa 7 którego będę miał w nowym komputerze. Chyba że na ceneo nie dopisali o 7 no to wtedy od razu to kupię.
P.S. Jeśli coś jest nie tak to sorry bo piszę na komórce
- wojteks
- *** Administrator ***
Tu masz sterowniki pod Win 7 http://69.64.87.53/airlive_fileserver/u ... 100309.zip
Nie pomagam na PW!
-
Dzięki.
Jestem wam bardzo wdzięczny za pomoc

Jestem wam bardzo wdzięczny za pomoc