tomato błędne statystyki (?) [ROZWIĄZANE]

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
agamemnon
Początkujący użytkownik forum

tomato błędne statystyki (?) [ROZWIĄZANE]

Post autor: agamemnon »

Przepraszam za założenie tematu ale sytuacja po godzinie bez zupełnie żadnej ingerencji się naprawiła. Po odejściu od komputera i powrocie wszsytko zaczęło działać

Witam
do WL1600gl wgrałem dzisiaj najpierw tomato-RAF-ND_1.25V_PL.8646H.trx . Obecnie jest wgrana wersja ND_1.27PL.123.trx . Internet jest "idzie" z routera (z modemem ADSL - neostrada) nie przez port WAN (niestety nie udało mi się w żadnej konfiguracji tego ustawić - nie wiem zupełnie dlaczego) tylko przez standardowe wejście.
Podłączając się do Ovislinka wszsytko działa tzn. jest internet ale niestety statystyki przepustowości się nie zgadzają. Mam łącze 1 Mbit i ściągając nawet z maksymalną prędkością, tomato wyświetlał maksymalny download nie więcej niż 16 kb/s. Dodatkowo statystyki dziennego pobrania (nawet w kb) nie podawały żadnych wartości.
Czy jest to wina tego że nie podłączam tego pod wejście WAN?

Podłączając kabel z "internetem" pod port Wan i wpisaniu w tomato uzyskaniu adresu poprzez statyczne IP (192.168.1.1 - router z ADSL) mogę pingować router ale niestety brak interentu.
Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ