Samsung b7722 duoz - jedna karta internet druga telefon

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jarksu
Początkujący użytkownik forum

Samsung b7722 duoz - jedna karta internet druga telefon

Post autor: Jarksu »

Witam
mam pytanko, czy w tym telefonie można włożyć jedną kartę sim z blue connecta który mam na abonament jako internet w laptopie a drugą z numerem plusa i obydwie będą aktywne???
Czy będę mógł przeglądać internet i w tym samym czasie odbierać telefon? I czy ten internet będzie darmowy i nie będzie jakiś dodatkowych opat?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Samsung b7722 duoz - jedna karta internet druga telefon

Post autor: ja.michal »

Wygląda na to, że w tym modelu to się da. Na pewno 3G jest tylko na karcie nr 1.
Ale chyba połączeń jednocześnie nie da się robić z dwóch kart. Jest automatyczne przełączanie i wtedy działa ta która ma priorytet.
Tutaj masz instrukcje do tego modelu o który pytasz.
http://www.samsung.com/pl/support/detai ... e=GT-B7722

Jak masz iPlusa i chcesz tylko w telefonie korzystać to może lepiej z BC zrezygnować i pakiet uruchomić?
W moim podpisie masz co i jak.
Jarksu

liczyłem że pójdzie zminimalizować przeglądarkę i odebrać połączenie telefoniczne? czy ktoś ma taki tel i tak próbował? ale jeżeli mam blue connect na abonament to po co kupować pakiety.

To co jeżeli korzystam z internetu na karcie w blueconnect i ktoś będzie do mnie dzwonił na numer z plusa to będę miał zajęte połączenie czy jak?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Jarksu pisze:liczyłem że pójdzie zminimalizować przeglądarkę i odebrać połączenie telefoniczne?
Nie powiem Ci bo fizycznie z duoz nie korzystałem. Myślę, że powinno się zminimalizować i dać radę odebrać.
Jarksu pisze:ale jeżeli mam blue connect na abonament to po co kupować pakiety.
Niby tak, ale wg mnie ten telefon może nie działać do końca tak jak tego oczekujesz i będzie kasa niepotrzebnie wydana.
Lepiej cesję na BC zrobić, żeby się go pozbyć i włączyć pakiety internetowe w Plusie.
Wygodniej i działa w każdym telefonie bez kombinacji.
Jarksu pisze:To co jeżeli korzystam z internetu na karcie w blueconnect i ktoś będzie do mnie dzwonił na numer z plusa to będę miał zajęte połączenie czy jak?
To już trzeba sprawdzić fizycznie, albo zapytać w Samsungu/salonie firmowym. Tutaj chyba nikt nie ma tego modelu.
Jarksu

Nic. Napisałem na stronie samsunga e-maila, ciekawe czy mi odpiszą na to pytanie.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-09-04, 20:32 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-09-04, 19:31 przez Jarksu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: guteq »

ja.michal pisze:Ale chyba połączeń jednocześnie nie da się robić z dwóch kart. Jest automatyczne przełączanie i wtedy działa ta która ma priorytet.
Mam starsze Duosy (D780 i D980) i w obu modelach na obu SIMach można jednocześnie odbierać połączenia (tzn. gdy jedno trwa na SIM1 i przyjdzie kolejne ale na SIM2 to telefon to sygnalizuje i można je odebrać, a potem przełączać się miedzy nimi. Nie można jedynie zrobić między nimi konferencji).
Co do sesji pakietowych, to szczerze mówiąc nie wiem, bo oba moje Duosy są w tym zakresie strasznie archaiczne (w D780 sesja PS możliwa tylko z SIM1, w D980 co prawda z dowolnego SIMa, ale przeglądarka jest tak beznadziejna, że się odechciewa korzystać :zly: ).

A B7722 fajny, sam się nad nim zastanawiam... jeśli ktoś go kupi to niech się podzieli opinią na forum, jestem ciekaw wrażeń :hyhy:
Pozdro,
GutEQ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

guteq, dzięki za wyjaśnienia. Inne informacje miałem kiedyś.
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: guteq »

ja.michal pisze:guteq, dzięki za wyjaśnienia.
A proszę bardzo :) Polecam się ;)
Pozdro,
GutEQ
agadu

Post autor: agadu »

guteq pisze:
ja.michal pisze:Ale chyba połączeń jednocześnie nie da się robić z dwóch kart. Jest automatyczne przełączanie i wtedy działa ta która ma priorytet.
Mam starsze Duosy (D780 i D980) i w obu modelach na obu SIMach można jednocześnie odbierać połączenia (tzn. gdy jedno trwa na SIM1 i przyjdzie kolejne ale na SIM2 to telefon to sygnalizuje i można je odebrać, a potem przełączać się miedzy nimi. Nie można jedynie zrobić między nimi konferencji).
Co do sesji pakietowych, to szczerze mówiąc nie wiem, bo oba moje Duosy są w tym zakresie strasznie archaiczne (w D780 sesja PS możliwa tylko z SIM1, w D980 co prawda z dowolnego SIMa, ale przeglądarka jest tak beznadziejna, że się odechciewa korzystać :zly: ).

A B7722 fajny, sam się nad nim zastanawiam... jeśli ktoś go kupi to niech się podzieli opinią na forum, jestem ciekaw wrażeń :hyhy:
Ja tez bym chciała wiedzieć co sądzicie, bo cena nie jest najniższa: http://www.okazje.info.pl/okazja/telefo ... -duoz.html...
piotros

Samsung GT-B7722

Post autor: piotros »

Witam,
Posiadam takowy telefon i tak jak w przypadku starszych telefonów Samsung'a DuoZ np. D880, którego używałem wcześniej, da się odebrać rozmowę z drugiego numeru prowadząc wcześniej rozmowę z pierwszego numeru.
Co się tyczy połączeń internetowych, to da się być połączonym z internetem na pierwszym numerze z 3G i rozmawiać na drugim numerze. Dotyczy to korzystania z przeglądarki internetowej w telefonie oraz wykorzystywania telefonu jako modemu.
3G daje jeszcze możliwość posiadania aktywnego połączenia internetowego i równoczesnego rozmawiania na pierwszym numerze, co też sprawdzałem w praktyce, ale jakość rozmowy wtedy nie jest zadowalająca, przynajmniej w tym modelu.
Jak macie jeszcze jakieś pytania to zapraszam... :)
Wojciech Piotrowski
Edimax 3G-6200n + E173u-2 z anteną +16dB iPlus
zapasowo E169, E1750, Aero2
ODPOWIEDZ