Zainstalowałem Mobile Partner najnowsze ze strony sterowniki.bez-kabli.pl zainstalowałem modem (wcześniej nie był widziany).
Wszystko ok program widzi modem.
Pobrałem firmware do mego modemu z tej samej strony
E220 firmware v11.117.10.02.00.B268
Włączyłem wgrywanie, widać było postęp i gdzieś w połowie wyskoczył błąd.
Teraz MP nie widzi modemu, a program aktualizacyjny widzi modem offline i przy próbie wgrywania firmware wyskakuje Firmware Not Response i że dalej nie będzie kontynuowane.
Co się stało, prąd i połączeni ciągle było, etc, co teraz mam zrobić?
Dioda zielona mignie gdy podłaczam pod usb, podłączyłem pod inny port i zainstalowało sterowniki pod modem ponownie.
Current version mam Unknown teraz wcześniej było 11.116 coś tam, a Target mam ta co chcę wgrać.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-09-03, 22:05 ]
Lekka poprawa tematu
[ Dodano: 2010-09-03, 22:33 ]
Ok, spróbowałem na XP i poszło (pod win7 x64 był ten wyczyn), ale teraz próbuję wgrać dashboard, i wgrywanie wygląda jak wgrywanie firmware, czy oby tak powinno to wyglądać?
Modem był z plusa ale nic się nie pojawiało po włożeniu modemu, ani żaden dysk ani autorun nic, więc jak z tym dashboardem jest?
Błąd podczas wgrywania firmware do e220.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Błąd podczas wgrywania firmware do e220.
Ostatnio zmieniony 2010-09-03, 21:04 przez mrozilla, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Błąd podczas wgrywania firmware do e220.
Instalator w sumie wygląda tak samo.mrozilla pisze:wgrywanie wygląda jak wgrywanie firmware, czy oby tak powinno to wyglądać?
Może jest wyłączony autorun na komputerze? Widać w ogóle wirtualny CD w Mój Komputer czy nie? Jeśli nie to może modem mieć wyłączony wirtualny CD.mrozilla pisze:Modem był z plusa ale nic się nie pojawiało po włożeniu modemu, ani żaden dysk ani autorun nic, więc jak z tym dashboardem jest?
Wtedy trzeba zmienić to za pomocą komend AT. Co i jak jest w

-
- Stały użytkownik forum
Re: Błąd podczas wgrywania firmware do e220.
W ogóle nic nie było, żadnego CD romu, ale też poradziłem, wgrałem dashboard dostępny na sterowniki.bez-kabli.pl i stworzyłem swój z autorunem itp, czyli wszystko jak oryginalnie, tylko z nowszą MP i wszystko działa, zostało mi tylko rozwikłanie problemu z wyświetlaniem wersji dashboardu, bo jak go wgramy to ponownie w current version zamiast cyfr jest ciąg liter (nie pamiętam już jakich, ale w jakimś wątku widziałem, że jest to właśnie opisane)
Tak więc jak już się z tym uporam, będzie nowa wersja dashboardu, przetestowana i w 100% sprawna.
Właśnie, jeżeli ktoś wie, jak z wersja się uporać, chętnie wysłucham.
Tak więc jak już się z tym uporam, będzie nowa wersja dashboardu, przetestowana i w 100% sprawna.
Właśnie, jeżeli ktoś wie, jak z wersja się uporać, chętnie wysłucham.