[OFP] Problem z predkoscia

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Arturnik
Początkujący użytkownik forum

[OFP] Problem z predkoscia

Post autor: Arturnik »

Witam,
Posiadam Orange Freedom Pro od miesiąca i jednego dnia dokładnie. Mieszkam w miejscu gdzie niestety nie ma kabla i OFP, oprocz wszystkich mobilnych sieci ktore dzialaja w technologii edge, to jedyna dzialajaca siec. Problem polega na tym, ze mimo, ze w pierwszych 5 godzinach uzytkowania mialem te 1/2 mbit, tak od tego momentu mam nonstop internet o predkosci 50-100 kbit.
Na poczatku jeszcze zadzwonilem do Orange i powiedzieli mi ze byla awaria na moim laczu i wszystko powinno hulac, no ale czas minal - zadnej zmiany.
Stwierdzilem - no moze limit sie wlaczyl, 3 gb limitu to praktycznie nic, a jestesmy z rodzinka przyzwyczajeni to nielimitowanego lacza, wiec odczekalem ten miesiac, no i caly czas jest to samo.
No i tu pojawia sie moje pytanie - kiedy, zakladajac ze to jest przekroczenie limitu transferu, odblokuja mi transfer?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: [OFP] Problem z predkoscia

Post autor: wojteks »

Arturnik pisze:kiedy, zakladajac ze to jest przekroczenie limitu transferu, odblokuja mi transfer?
Zobacz na fakturę/umowę/zadzwoń do BOK kiedy masz okres rozliczeniowy. Limit powinien być odblokowany od początku nowego okresu rozliczeniowego.

Przecież mogłeś zakupić wyższy pakiet w O Free (optimum i lepsze ze znacznie większymi limitami i dostępem przez CDMA)
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Post autor: czerwon »

wojteks pisze:Przecież mogłeś zakupić wyższy pakiet w O Free (optimum i lepsze ze znacznie większymi limitami i dostępem przez CDMA)
Mógł, ale to wiąże się z wyższa ceną i np. dla mnie osobiście płacenie więcej niż 50 zł za tego typu usługę mija się z celem (pingi, niepewna prędkość, rozłączanie).
Arturnik
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Arturnik »

Dzis po raz 150-ty przejrzalem umowe i akurat przypadkowo natrafilem na takie cos na drugiej stronie
Nazwa promocji - Orange Freedom Pro na próbę
Pakiet taryfowy - Orange Free Optimum

Nie wiem do konca co to znaczy (nie ja podpisywalem umowe, ani nic - ja sie tylko wyklocam o to, bo dobre polaczenie lezy w moim interesie), ale jesli rzeczywiscie mam limity z OF optimum to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie zostaly one przekroczone, a internet chodzi ... BARDZO slabo.
ODPOWIEDZ