Pobieranie Transferu pytanie

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piokro
Początkujący użytkownik forum

Pobieranie Transferu pytanie

Post autor: piokro »

Witam, użytkownik modemu HAUWEI 1750C jak pamiętam, kupiony w PLAY ONLINE 5 GB.

Mam pytanie, kiedy ściągam coś z internetu pobierany jest transfer, to rozumiem rzecz jasna, ale jak się ma sprawa podczas gier??

Gra typu Starcraft Brood War, czy Starcraft II Wings of Liberty, DIablo 2?

Po połączeniu się z battle.netem (tryb multiplayer)
czy modem pobiera jakieś dane, zużywam transfer ze swojej puli, proszę powiedzieć jak to wygląda? A jeżeli zużywa transfer na jakiej zasadzie to się dzieje, przecież ja nic nie ściągam... prawda??

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc ;))

Ps. Wczoraj lub przedwczoraj mialem transfer 900 mb zużyte a wieczorkiem sporo gralem w Stara... dzis juz 1300 mb zużyte, wprwadzie podczas tych dni ściągałem pare rzeczy ale czy to było aż 400 mb? nie wierze w to... ;p
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Pobieranie Transferu pytanie

Post autor: wojteks »

piokro pisze:le jak się ma sprawa podczas gier?
Każdy ruch do i z internetu pomniejsza limit czyli zużywa transfer. Nie ważne czy to strony, gry, aktualizacje.

Zainstaluj jakiś program do liczenia transferu i będziesz wszystko wiedział na bieżąco. <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a>
Nie pomagam na PW!
mrozilla
Stały użytkownik forum

Re: Pobieranie Transferu pytanie

Post autor: mrozilla »

piokro pisze:A jeżeli zużywa transfer na jakiej zasadzie to się dzieje, przecież ja nic nie ściągam... prawda??
Niestety nie prawda, przecież ciągle jest ruch w sieci podczas grania, przecież gdyby nic nie pobierało/wysyłało to po co byłby potrzebny internet podczas grania online prócz połączenia z serwerem?
ODPOWIEDZ