Nowy Modem W300 ?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adamsky
Początkujący użytkownik forum

Nowy Modem W300 ?

Post autor: adamsky »

Witam forumowiczów.
Kupiłem bez locka taki biały modemik. Global Wireless W 300. Jakoś tak.
Jest na nim aplikacja "3 G HSDPA Modem". Zawiera zaimplementowane konfiguracje połączeń z całego swiata, oczywiście oprócz Polski. Nie w tym rzecz.
Uzywam abonamentowego bluconnect z Ery. Aplikację skonfigurowałem dla tego połączenia.
Wystąpił problem jak "ściągnąłem" okno aplikacji na pasek. Już nie mogę ponownie "uruchomić" aplikacji. Rozłączam przez narzędzie Win 7. od razu dodam, że 64- bit.
Po rozłączeniu aplikacja nie chce się uruchomić drugi raz. Muszę robić restart systemu.
Dziwaczne. Do tego sam modem niby się zainstalował, ale " nie widzą go" inne programy, np: Mobile partner czy ich przeróbki z Play- a czy Ery , a inne modemy bez locka "widzą". Np: E 1750c czy E 122 ?
W czym problem ??
początki nie są łatwe
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Nowy Modem W300 ?

Post autor: Sundance_kid »

adamsky kwerende modemu przechodzi? Po rozłączeniu jak aplikacja nie chce się uruchomić masz ją w procesach?
Próbowałeś zwykłego <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> lub <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>?
adamsky

Witam. Dzieki za szybką odpowiedź.
Jest w procesach, ale trzeba kliknąć dwa razy. W tej kwestii mea culpa.
Głupio się czuję. Ale dlaczego nie widzą go inne programiki. Podobno jest na chip-ie E 220 ?
Poniżej link do aukcji, na której go kupiłem.

http://allegro.pl/modem-hsdpa-7-2mbsp-n ... 38848.html

Te wszystkie parametry operatorów na całym świecie komuś pewnie się przydadzą na wakacjach. I wtedy będzie przydatne.
początki nie są łatwe
adamsky

W 300 ciąg dalszy

Witam.
W opisie aukcji było napisane, że modem W 300 # G wireless Global jest na chipie E 220, jednak w trybie diagnostyki generuje informację, że jest modemem BMC HD 640 ?
Czy jest taki modem i dostępne sterowniki ?
początki nie są łatwe
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

adamsky zero CD to to ma? Czy jakąś płytke miałes do tego?
adamsky

Witam.
Nie , nie było płytki, tylko oprogramowanie na virtualnym CD na modemie. Miało skonfigurowane mnóstwo połączeń z całego świata. Mogę go używać wyłącznie poprzez tę aplikację. Jest nowy.
W sumie udało mi się kupić E 122 za 169 zł w salonie Ery, bez locka i wrzuciłem go na półkę.
Ale nie odpuszczę, dopóki nie uruchomię go na Mobile Partner w taki sposób, aby system i inny soft go widział.
Pozdr
adamsky
początki nie są łatwe
ODPOWIEDZ