BTW, czy ktoś ze stałych bywalców B-K.pl używa Blueconnecta?ja.michal pisze:A Era dalej śpi jak niedźwiadek w grudniu.

Moderator: Moderatorzy
BTW, czy ktoś ze stałych bywalców B-K.pl używa Blueconnecta?ja.michal pisze:A Era dalej śpi jak niedźwiadek w grudniu.
Ja, narzekam...Pijo pisze: BTW, czy ktoś ze stałych bywalców B-K.pl używa Blueconnecta?
Z "kolorowych"Pijo pisze:czy ktoś ze stałych bywalców B-K.pl używa Blueconnecta?
Ja używam. Nie narzekam, choć bywały gorsze chwile, jak to w mobilnym internecie.Pijo pisze:BTW, czy ktoś ze stałych bywalców B-K.pl używa Blueconnecta?
Play, ale ty używasz pakiet blueconnect max. A mnie chodzi o abonamentowego Blueconnecta.Nielimitowany pisze:Ja używam. Nie narzekam, choć bywały gorsze chwile, jak to w mobilnym internecie.
Zwykła ciekawość.Nielimitowany pisze:A czemu pytasz?
Dodam to co pisałem w innych postach - jeżeli Era to tylko 2G. Na EDGE chodzi na prawdę nieźle (w moim przypadku podobnie jak w Plusie jeżeli jest EDGEja.michal pisze:Ja używałem jakiś czas Heyah w terenie i EDGE o niebo lepiej niż w Plusie. Nie trafiłem na GPRS. No i nie rwało połączenia w GSM w Heyah.
Korzystałem testowo z Blue Max w TT i równiez z prędkości EDGE byłem zadowlony, lepiej niż w Plusie . Ale jest jedno duze ale , czesto gesto przy probie nawiązania sesji wyskakuje komunikat "dane pakietowe niedostępne " i dopiero za 2-3 razem zestawia sesję.ja.michal pisze:EDGE o niebo lepiej niż w Plusie.
To Era ma jeszcze GPRSowe stacje? Ja nigdy takiej nie widziałem. Myślałem , ze takie zostały tylko w Plusie .ja.michal pisze:Nie trafiłem na GPRS.
A jak ciężko jest przejść w ruchu między 3G a 2G. Zamiera połączenie i trzeba modem wyciągać. Dziwie się tylko, że tak w stolicy się dzieje, gdzie stacji jest niemało.tomi81 pisze:ciągłe skoki EDGE-UMTS-HSPA-UMTS-EDGE
Może "lejek" Ci się włączył, bądź za szybko ponawiasz próby połączenia.Pijo pisze:"dane pakietowe niedostępne "
Ma trochę jeszcze, np. Kobielice k/Pszczyny, Wielowieś, Kokotek (Lubliniec) (to z pamieciPijo pisze:To Era ma jeszcze GPRSowe stacje?
To samo jest u mnie niestety.tomi81 pisze:jeżeli Era to tylko 2G. Na EDGE chodzi na prawdę nieźle (w moim przypadku podobnie jak w Plusie jeżeli jest EDGE, o niebo lepiej niż Orange. W przypadku 3G cała Era to jedna wielka porażka
W Białymstoku również mają najwięcej i co z tego. W Plusie i Orange takich cyrków nie maja.michal pisze:A jak ciężko jest przejść w ruchu między 3G a 2G. Zamiera połączenie i trzeba modem wyciągać. Dziwie się tylko, że tak w stolicy się dzieje, gdzie stacji jest niemało
Sorry, już kończymyja.michal pisze: Dobra, ale koniec OT.
To samo jest w BC na kartę, gdzie kasy na koncie jest mnóstwo jak i pakietów gratisowych GB. Tu lejka nie ma..... Po prostu - ten typ tak maNielimitowany pisze:Może "lejek" Ci się włączył, bądź za szybko ponawiasz próby połączenia.Nie raz wystarczy zmienić APN na "erainternettt" albo "internet".
Prawdopodobnie ma 1800 w miastach, ale z przeznaczeniem tylko pod rozmowy. U mnie się tak dzieje, po rozmowie wraca do edge.Pijo pisze:To Era ma jeszcze GPRSowe stacje?
Ma ich bardzo dużo, wystarczy przejrzeć mapkę z wyłączonym UMTS/HSPA.Pijo pisze:To Era ma jeszcze GPRSowe stacje?
Cibor pisze:A teraz jak w końcu wymusiłem u nich naprawę fizyczną nadajnika,
No to masz psikusa... NodeB był już dawno, dawno w Serocku! Nie brał bym BC gdyby jego nie było! A że źle działał to już inna sprawa.krystianb pisze:Cibor pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>![]()
![]()
![]()
![]()
Spadłem z krzesła
![]()
![]()
![]()
![]()
Sami mieli w planie instalację nodeB na "Twoim" BTSie, przyszedł czas i założyli.
Rzeczywiście. Wcześniej patrzyłem na tej mapce tylko na Podlasie , a tu wszędzie jest EGDE.marens pisze:Ma ich bardzo dużo, wystarczy przejrzeć mapkę z wyłączonym UMTS/HSPA.
Za pewne na początku działał w "trybie testowym" przy ograniczonej mocy i dużym tilcie, zapewne ze względu na brak porządnego dosyłu, poprawili dosył to i zwiększyli moc, niestety jak wzrośnie obciążenie, komórki zaczną "oddychać" i 3g będziesz miał tylko późno w nocy i wczesnym rankiem.Cibor pisze:NodeB był już dawno, dawno w Serocku! Nie brał bym BC gdyby jego nie było! A że źle działał to już inna sprawa.
Kolego, zanim zaczniesz kogoś pouczać, może zwróć uwagę na siebie.Cibor pisze:Taka moja mała sugestia!