Cześć,
na wstępie napiszę, że rzecz nie tyczy się mnie, a cioci, więc nie znam wszystkich szczegółów. Problem jest następujący - router Philips CPWBS154 i z tego co wiem modem na USB także - nie synchronizują się z Neostradą nawet po wielu godzinach. Rachunki opłacone, zostaje jeszcze kwestia czy z ich strony jest synchronizacja, ale tego chyba nie powiedzą na infolinii osobie nieautoryzowanej, a z właścicielem linii aktualnie TP nie porozmawia.
Załączam zrzuty ekranu z konfiguracji routera. Sprawdźcie proszę czy wszystko jest prawidłowo wpisane. Testowałem także ustawienia PPPoA i LLC, również bez skutku. Nigdy nie musiałem korzystać z Neostrady, proszę o pomoc.
Philips CPWBS154 - brak synchronizacji z Neostradą
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Philips CPWBS154 - brak synchronizacji z Neostradą
Modem USB i aplikacja jeżeli są zainstalowane, user/hasło wpisane poprawnie to musi działać. Czy działało wcześniej?
Jaka szybkość tej neostrady, do 6Mbps czy więcej?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Wcześniej działało. To jest Neostrada 1Mbps. Rozumiem, że ustawienia ze screena są poprawne?wojteks pisze:Modem USB i aplikacja jeżeli są zainstalowane, user/hasło wpisane poprawnie to musi działać. Czy działało wcześniej?
- wojteks
- *** Administrator ***
To do skutku walcz z modemem USB albo idź do kogoś u kogo działa neostrada czy podobna usługa. Wyrzuć z konfiguracji routera VC2KablowyMirek pisze:Wcześniej działało.
Ja mam PPPoA, LLC, VPI=0, VCI=35, DSL Modulation G.dmt.
Jedyna możliwość manewru to przełączenie na VC
Nie pomagam na PW!