Philips CPWBS154 - brak synchronizacji z Neostradą

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
KablowyMirek
Początkujący użytkownik forum

Philips CPWBS154 - brak synchronizacji z Neostradą

Post autor: KablowyMirek »

Cześć,

na wstępie napiszę, że rzecz nie tyczy się mnie, a cioci, więc nie znam wszystkich szczegółów. Problem jest następujący - router Philips CPWBS154 i z tego co wiem modem na USB także - nie synchronizują się z Neostradą nawet po wielu godzinach. Rachunki opłacone, zostaje jeszcze kwestia czy z ich strony jest synchronizacja, ale tego chyba nie powiedzą na infolinii osobie nieautoryzowanej, a z właścicielem linii aktualnie TP nie porozmawia.

Załączam zrzuty ekranu z konfiguracji routera. Sprawdźcie proszę czy wszystko jest prawidłowo wpisane. Testowałem także ustawienia PPPoA i LLC, również bez skutku. Nigdy nie musiałem korzystać z Neostrady, proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Philips CPWBS154 - brak synchronizacji z Neostradą

Post autor: wojteks »

Modem USB i aplikacja jeżeli są zainstalowane, user/hasło wpisane poprawnie to musi działać. Czy działało wcześniej?
Jaka szybkość tej neostrady, do 6Mbps czy więcej?
Nie pomagam na PW!
KablowyMirek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: KablowyMirek »

wojteks pisze:Modem USB i aplikacja jeżeli są zainstalowane, user/hasło wpisane poprawnie to musi działać. Czy działało wcześniej?
Jaka szybkość tej neostrady, do 6Mbps czy więcej?
Wcześniej działało. To jest Neostrada 1Mbps. Rozumiem, że ustawienia ze screena są poprawne?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

KablowyMirek pisze:Wcześniej działało.
To do skutku walcz z modemem USB albo idź do kogoś u kogo działa neostrada czy podobna usługa. Wyrzuć z konfiguracji routera VC2

Ja mam PPPoA, LLC, VPI=0, VCI=35, DSL Modulation G.dmt.

Jedyna możliwość manewru to przełączenie na VC
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ