Internet Play

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lolek2
Początkujący użytkownik forum

Internet Play

Post autor: lolek2 »

Cześć. Mam problem z moim bezprzewodowym Internetem sieci Play z ograniczeniem do 8Gb. Otóż problem wygląda następująco: Gdy podłączam Internet do Komputera PC, nawet podczas nieużywania go, Internet traci Mb/s, w dodatku są to znaczne ilości. Spróbowałem więc podłączyć ten sam Internet do Laptopa, lecz tam wszystko jest w porządku, Internet nie traci nie potrzebnie Mb.Laptopa niestety nie mogę używać, ponieważ jest on mojego tata z danymi Firmy. Dlaczego tak się dzieje? Czy znacie odpowiedź na moje pytanie? Liczę na Wasze odpowiedzi. Dodam, że jestem kompletnie Zielony w sprawach informatycznych.
ttomek90
Użytkownik forum

Re: Internet Play

Post autor: ttomek90 »

Twój komputer ma zainstalowane oprogramowanie, które automatycznie pobiera przeróżne aktualizacje do programów, jakich używasz, może być też zawirusowany. Równie dobrze może być włączona w tle usługa Windows Update. To wszystko pobiera duże ilości danych.

Co Ci mogę polecić to instalację systemu, który niczego nie pobiera w tle (Windows MX8 albo np. Ubuntu), do tego uważaj jakie programy instalujesz i nie pozwalaj na ich automatyczną aktualizację. Dobry firewall Ci w tym pomoże. Zainstaluj sobie do Firefoxa wtyczkę adlbock żeby wyblokować reklamy w necie, bo one też dużo transferu biorą.

Swoją drogą chyba zupełnie pomyliłeś działy...
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Internet Play

Post autor: Jo_gurt »

ttomek90 pisze:Windows MX8
Kolego, to jest piracki system. Nie tolerujemy piractwa ani tym bardziej namawiania do piractwa :nienie:
ODPOWIEDZ