Problem TP link TL-WR741ND

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
korowaj
Początkujący użytkownik forum

Problem TP link TL-WR741ND

Post autor: korowaj »

Witam serdecznie.
Mam problem z routerem, kupiłem, skonfigurowałem. i tu zaczyna się problem, na początku najpierw internet był na jednym kompie, drugi nie mógł się połączyć, po entym skonfigurowaniu, mam internent na 2 kompach a 3 nie może się połączyć. wyskakują infa że zapora win blokuje albo inne badziewia. Nie wiem co mam robić :( proszę o pomoc.
ttomek90
Użytkownik forum

Re: Problem TP link TL-WR741ND

Post autor: ttomek90 »

Najprawdopodobniej występują problemy ze sterownikami na tym komputerze albo masz jakieś błędy w konfiguracji komputera. Ja bym spróbował połączyć przez kabel ten komputer z routerem i wtedy sprawdzić czy działa. Jeżeli tak, to wina leży być może po stronie sterowników do karty wi-fi. Spróbuj je przeinstalować. Jeśli to nie pomoże, to spróbuj wyłączyć wszystkie zabezpieczenia komputera (antywir, zapora, windows defender jeśli masz) i wtedy próbuj. Jeśli się polączy, znać że masz problemy z konfiguracją programów zabezpieczających i tam bym szukał winy.
korowaj
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem TP link TL-WR741ND

Post autor: korowaj »

Tak tez zrobię, pogrzebie w sterownikach bo przez kabel normalnie się łączy.
ODPOWIEDZ