PROBLEM - dwa internety w domu wykluczają się wzajemnie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
PROBLEM - dwa internety w domu wykluczają się wzajemnie
Posiadam 2 modemy:
- Option Icon 225
- HUAWEI e156g
Ja korzystam z Optiona i do czasu jak w domu korzystałem tylko z tego jedynego internetu (przez 3 miesiące) było wszystko w porządku, ale ostatnio podłączyłem poprzez HUAWEI żonie internet na komputerze i pojawił sie problem, ponieważ jak ja korzystałem z internetu a zona się podłączyła to ja traciłem połączenie (w programie do komunikacji z modemem widniało dalej że jest połączone, ale skype oraz gg ostało rozłączane jak równiez nie można było załadować żadnej strony). Sytuacja ma się tak samo w drugą stronę, tzn żona jest podłączona i korzysta normalnie, a przy moim połączeniu ona traci internet.
Dane dodatkowe:
- sieć z jakiej korzystamy to Medion Mobile (e-plus) Deutschland
- modemy nie mają simlocków i każdy z osobna działa dobrze.
Prosze o pomoc w tej materii
- Option Icon 225
- HUAWEI e156g
Ja korzystam z Optiona i do czasu jak w domu korzystałem tylko z tego jedynego internetu (przez 3 miesiące) było wszystko w porządku, ale ostatnio podłączyłem poprzez HUAWEI żonie internet na komputerze i pojawił sie problem, ponieważ jak ja korzystałem z internetu a zona się podłączyła to ja traciłem połączenie (w programie do komunikacji z modemem widniało dalej że jest połączone, ale skype oraz gg ostało rozłączane jak równiez nie można było załadować żadnej strony). Sytuacja ma się tak samo w drugą stronę, tzn żona jest podłączona i korzysta normalnie, a przy moim połączeniu ona traci internet.
Dane dodatkowe:
- sieć z jakiej korzystamy to Medion Mobile (e-plus) Deutschland
- modemy nie mają simlocków i każdy z osobna działa dobrze.
Prosze o pomoc w tej materii
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: PROBLEM - dwa internety w domu wykluczają się wzajemnie
Mało szczegółów...
System/systemy
jak zrobiona siec domowa/skonfigurowana
System/systemy
jak zrobiona siec domowa/skonfigurowana
-
- Użytkownik forum
Na obydwu komputerach jest win7
Ale co ma do tego sieć domowa, skoro każdy z tych komputerów korzysta z osobnego internetu bezprzewodowego preepaid, każdy z nich ma swojego usb sticka z kartą sim.
Ale co ma do tego sieć domowa, skoro każdy z tych komputerów korzysta z osobnego internetu bezprzewodowego preepaid, każdy z nich ma swojego usb sticka z kartą sim.
-
Ma dużo,żeby coś pomóc trzeba wiedzieć wszystko.
W tym wypadku domniemam,że zrobiłeś siec z udostępnieniem internetu a polaczenie jest kablem LAN, i wyszła kaszana
Musisz skonfigurować siec od nowa bez zaznaczania opcji udostępniaj to połączenie innym komputerom w sieci a naprawianie za pomocą narzędzi wbudowanych nic nie da
W tym wypadku domniemam,że zrobiłeś siec z udostępnieniem internetu a polaczenie jest kablem LAN, i wyszła kaszana
Musisz skonfigurować siec od nowa bez zaznaczania opcji udostępniaj to połączenie innym komputerom w sieci a naprawianie za pomocą narzędzi wbudowanych nic nie da
-
- Użytkownik forum
atento, nie rozumiesz mnie między tymi komputerami nie ma żadnej ale t żadnej sieci, anie przez LAN a ni wifi - te komputery korzystają z dwóch osobnych internetów w których dostawcą jest telefonia komórkowa o2 w Niemczech
-
No to musisz zadzwonić do OPA jak ma coś nie tak.Dwa internety, osobne modemy, dwa komputery nie połączone w sieci = katastrofa OPA
-
- Użytkownik forum
myślałem że może to być problem z ustawieniem modemów i przeszkadzają sobie one nawzajem w pracy
-
Nie ma opcji, wtedy to by było... sąsiad włącza internet a Ty tracisz... Może to jakaś dualna karta z jednym numerem.
hmm bardzo interesujące, może kup prepaid jakiś innej sieci do testu
hmm bardzo interesujące, może kup prepaid jakiś innej sieci do testu
Ostatnio zmieniony 2010-09-12, 15:56 przez atento, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Wlasnie żona włączyła internet i pierwszy raz działają dwa jednocześnie - zobaczymy jak będzie dalej, a karty na pewno mają dwa inne numery 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
ravJG a nie tworzyliście kiedyś jakieś sieci między kompami ?
-
- Użytkownik forum
tworzyłem i były pliki przesyłane między laptopami (sieć ad-hoc) ale działała ona poprzez karty wifi a mamy je teraz wyłączone, więc nie powinno to przeszkadzać, mam rację ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jesli jest wylaczona, to nie powinna przeszkadzac. Daj ipconfig z obu kompow z zalaczonym internetem.ravJG pisze:działała ona poprzez karty wifi a mamy je teraz wyłączone, więc nie powinno to przeszkadzać, mam rację ?
Nie pomagam na PW.