Orange free koszty
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange free koszty
Dzięki pomocy forum ( http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=25753 ) udało mi się odpalić Internet w domu. Wszystko działa super. Modem E122 i kartę zakupiłam na Allegro. Łączę się przez oprogramowanie ściągnięte ze strony Oranga (to na modemie chyba jest dla zagranicznego operatora bo blokuje połączenia). Mam tylko jeden problem w przeciągu kilku minut (ostatnio 18) wchodząc tylko na strony informacyjne (nic nie ściągając) wykorzystuję jednorazowo około 300-400 MB. Czy to normalne? Może coś mi chodzi w tle czego nie widzę. Doradźcie czy można coś z tym zrobić inaczej będę musiał odciąć ten Internet bo moje dziecko w ciągu jednego dnia wykorzystało cały 6 GB limit.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-09-13, 12:06 ]
Poprawilem linka na 'klikalnego'.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-09-13, 12:06 ]
Poprawilem linka na 'klikalnego'.
Ostatnio zmieniony 2010-09-13, 11:04 przez epomarz1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange free koszty
Komputer pobiera aktualizacje, albo jest zawirusowany.epomarz1 pisze:Doradźcie czy można coś z tym zrobić inaczej będę musiał odciąć ten Internet bo moje dziecko w ciągu jednego dnia wykorzystało cały 6 GB limit.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Albo te strony informacyjne zawierają materiały filmowe.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Najlepiej jest zainstalowac aplikacje monitorujaca ilosc pobieranych danych <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a>
-
Mam program antywirusowy nod32 i nic nie wykazywał.
Aktualizacje sprawdzę jak wrócę do domu (rozumiem że w rejestrze będą wpisy) ale zawsze myslałam że zanim rozpocznie się pobieranie z sieci i instalacja to powinien się program zapytać czy ma wykonać operację?
Zainstaluję ten program do monitorowania i zobaczę co pokazuje.
[ Dodano: 2010-09-13, 12:39 ]
Chciałam się upewnić czy ten programik dziala pod Vistą?
Aktualizacje sprawdzę jak wrócę do domu (rozumiem że w rejestrze będą wpisy) ale zawsze myslałam że zanim rozpocznie się pobieranie z sieci i instalacja to powinien się program zapytać czy ma wykonać operację?
Zainstaluję ten program do monitorowania i zobaczę co pokazuje.
[ Dodano: 2010-09-13, 12:39 ]
Chciałam się upewnić czy ten programik dziala pod Vistą?
-
- Mistrz bezprzewodowy
W takim razie może aktualizacja bazy danych wirusów noda?epomarz1 pisze:Mam program antywirusowy nod32 i nic nie wykazywał.
Chyba nie zawszeepomarz1 pisze:Aktualizacje sprawdzę jak wrócę do domu (rozumiem że w rejestrze będą wpisy) ale zawsze myslałam że zanim rozpocznie się pobieranie z sieci i instalacja to powinien się program zapytać czy ma wykonać operację?

Powinien, aczkolwiek jaka wersja? 32bitowa czy 64?Chciałam się upewnić czy ten programik dziala pod Vistą?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-09-13, 21:27 ]
Poprawiony zostal cytat - osoba cytowana byla zle podana.
Ostatnio zmieniony 2010-09-13, 20:25 przez Procio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nod po aktualizacji nic nie wykrył.
Aktualizacji od metra - windows update ustawiony na instaluj wszystko automatycznie co zalecane np. zainstalował service packa 400 MB i wiele innych. Myslę że tutaj leżał największy problem - mam nadzieję.
Mam nadzieję że dzisiaj wrócę wcześniej i uda mi się pobrać i zainstalować NetMetery (mam Vista 32)- wrzucę dane do waszej opinii i weryfikacji.
Aktualizacji od metra - windows update ustawiony na instaluj wszystko automatycznie co zalecane np. zainstalował service packa 400 MB i wiele innych. Myslę że tutaj leżał największy problem - mam nadzieję.
Mam nadzieję że dzisiaj wrócę wcześniej i uda mi się pobrać i zainstalować NetMetery (mam Vista 32)- wrzucę dane do waszej opinii i weryfikacji.