Kiedy wypowiadać umowe IPlus

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Kiedy wypowiadać umowe IPlus

Post autor: Brylant19 »

Witam
Chcę zakonczyć współprace z plusem.. I tak...
Umowa podpisana 29 Pażdziernika 2008r oczywiscie na 24 miesiace, okres rozliczeniowy mam 21 kazdego miesiaca, i teraz moje pytanie kiedy najwczesniej moge wypowiedziec umowe?

Gosc w salonie kazał Tacie przyjsc miedzy 22 wrzesnia a 21 pazdziernika... Cos mi sie wydaje ze to troche pózno bo chyba musialbym placic abonament jeszcze w listopadzie??
i mysle czy nie mozna juz isc do tego salonu i rozwiazac...? Chce to zrobic bez straty dodatkowego miesiąca z tym Iplusem....

Prosze o pomoc i dzikeuje:)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Kiedy wypowiadać umowe IPlus

Post autor: ja.michal »

Termin wypowiedzenie jest liczony miesiąc od pełnego okresu rozliczeniowego.

29 października podpisałeś, ale pewnie dostałeś pierwszą fakturę taką dziwną z wyrównaniem za niepełny pierwszy okres.

Najlepiej wysłać pocztą wypowiedzenie z potwierdzeniem odbioru przed 21 listopada, żeby dostali. Wtedy będzie ten miesiąc na zerwanie liczony od 21 listopada bo taki masz okres i na 21 października powinna być umowa rozwiązana.

Tylko się zastanawiam czy aby 21 czy 29. Najlepiej zadzwoń i zapytaj dokładnie kiedy się kończy umowa.

To jest tak:
- wysyłasz wypowiedzenie w środku miesiąca i dostają przed 21,
- od pierwszego, pełnego okresu rozliczeniowego liczy się te 30 dni na wypowiedzenie czyli od 22 leci,
- na 21 następnego miesiąca już jest po umowie.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Brylant19 pisze:i teraz moje pytanie kiedy najwczesniej moge wypowiedziec umowe?
W dowolnym momencie (jednakże najpóźniej 20. października, jeśli chcesz zrezygnować jak najszybciej), a rozwiązanie umowy ma nastąpić z dniem 21. listopada.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Patryk, przeczytaj dokładnie RŚUT. Czas wypowiedzenia 30 dni jest liczony od pełnego okresu rozliczeniowego.
Awatar użytkownika
Brylant19

ja.michal pisze:Najlepiej wysłać pocztą wypowiedzenie z potwierdzeniem odbioru przed 21 listopada, żeby dostali. Wtedy będzie ten miesiąc na zerwanie liczony od 21 listopada bo taki masz okres i na 21 października powinna być umowa rozwiązana.
Zamiast listopad nie powinenes uzyć słowa wrzesien? :cwaniak: jesli tak to znaczy ze do salonu mam isc przed 21 wrzesnia a nie po jak powiedzial gosc w salonie bo to skutkowałoby tym ze usługa byłaby aktywna jeszce w okresie 21 pazdziernik 21 listopad tak?
ja.michal pisze:Tylko się zastanawiam czy aby 21 czy 29. Najlepiej zadzwoń i zapytaj dokładnie kiedy się kończy umowa.
Dzwoniłem i powiedzial ze konczy sie 29 pażdziernika..
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

No fakt zamotałem. :roll:

Zobacz sobie w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych. Tak w dziale rozwiązywanie umowy jest napisane jak to się liczy i będziesz miał jasność.

Ja wysyłam pocztą bo jak rozwiązać chciałem w punkcie to im się nagle drukarka popsuła. :]
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

ja.michal pisze:przeczytaj dokładnie RŚUT. Czas wypowiedzenia 30 dni jest liczony od pełnego okresu rozliczeniowego.
Ja zawsze (a już trzy umowy rozwiązywałem z Plusem, i kolejne dwie w wypowiedzeniu) tak to zalatwiałem.

[ Dodano: 2010-09-13, 15:15 ]
ja.michal pisze:Ja wysyłam pocztą bo jak rozwiązać chciałem w punkcie to im się nagle drukarka popsuła.
Tylko i wyłącznie salony firmowe, ale nie każdy ma do takowego dostęp niestety...w punktach to całe cyrki odstawiają.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

No to ok. Każdy ma swój sposób. :)
Awatar użytkownika
Brylant19

Dzieki panowie...
Ale jakos nadal nie wiem kiedy skonczy mi sie umowa i kiedy karta będzie juz nieaktywna... Umowa konczy sie 29 pazdziernika wiec ostatni abonament zapłace 21 listopada czy 21 pażdziernika? i czy internet bedzie działał mi do 21 pazdziernika czy 21 listopada? bo Patryk pisze ze list a Michał ze paż:)

dziękuje:)
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
ODPOWIEDZ