Witam. Tak jak w temacie. Mam Sparklan WAPR-141 Multi-mode AP. Uzywałem go do odbioru internetu radiowego. Teraz mam kablem. Pytanie brzmi - czy można taki sprzęt wykorzystać jako router bezprzewodowy? Czyli odwrócić proces przesyłu.
http://www.sparklan.com/product.php?fun ... prod_id=78
SparkLan WAPR-141 czy się da ... ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: SparkLan WAPR-141 czy się da ... ?
Nie, to tylko Acces Point.tomaszf1 pisze:czy można taki sprzęt wykorzystać jako router bezprzewodowy?
To akurat da się zrobić w trybie AP ale będzie działało tylko na 1 komputer lub potrzeba więcej IP od dostawcy ewentualnie router kablowy.tomaszf1 pisze:Czyli odwrócić proces przesyłu
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Tylko o jeden laptop chodzi. Mam router przewodowy a ten chciałem wykorzystać do połączenia z laptopem, połączyć je kablem i przesyłać po wi-fi do laptopa. Da się? A jeśli tak to jak?wojteks pisze:To akurat da się zrobić w trybie AP ale będzie działało tylko na 1 komputer lub potrzeba więcej IP od dostawcy ewentualnie router kablowy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, podłaczasz do posiadanego routera posiadany AP w trybie AP, konfigurujesz WiFi w nim (kanał, szyfrowanie, nazwa) i już.tomaszf1 pisze:Mam router przewodowy a ten chciałem wykorzystać do połączenia z laptopem, połączyć je kablem i przesyłać po wi-fi do laptopa. Da się?
Nie pomagam na PW!