Witam.. Poszukuję routera WiFi za rozsądną cenę na połączenie trzech urządzeń, czy wszystkie routery są na tyle uniwersalne że będę mógł podłączyć go do komputera i udostępnić internet z tego modemu do innych urządzeń czy są jakieś konkretne modele potrzebne do obsługi wyrzej wymienionego modemu..
Modem działa u mnie obecnie w sieci CDMA, system operacyjny to Windows 7.. Nie wiem czy to jest potrzebne ale dołączam..
Co możecie mi polecić?
Jaki router do modemu AnyData ADU-635WA w Orange?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: Jaki router do modemu AnyData ADU-635WA w Orange?
Muszę Cię zmartwić, ale Twój router nie ma wyjścia LAN, jedynie USB. Nie ma ŻADNEGO routera którym mógłbyś podzielić internet z takiego modemu, przykro mi.
Jedyne wyjście jak dla Ciebie, jeśli chcesz dzielić tylko internet CDMA a nie UMTS to znalezienie gdzieś urządzenia Axesstel MV410.
Najtaniej Cię wyjdzie zrobienie serwera z jednego komputera. Kup sobie kartę sieciową z funkcją AP (np. TP-Link WN422G) i ustaw ją jako AP a w udostępnianym połączeniu wybierz modem. Minusem tego rozwiązania jest to, że ten komputer będzie musiał być cały czas włączony.
Jedyne wyjście jak dla Ciebie, jeśli chcesz dzielić tylko internet CDMA a nie UMTS to znalezienie gdzieś urządzenia Axesstel MV410.
Najtaniej Cię wyjdzie zrobienie serwera z jednego komputera. Kup sobie kartę sieciową z funkcją AP (np. TP-Link WN422G) i ustaw ją jako AP a w udostępnianym połączeniu wybierz modem. Minusem tego rozwiązania jest to, że ten komputer będzie musiał być cały czas włączony.
-
Co to jest funkcja AP? I jakie mam do wyboru karty sieciowe posiadającą tą funkcję?
Wolałbym kartę na port PCI, która obsłuży 3 urządzenia..
I wcale nie robi mi różnicy to że komputer będzie musiał być cały czas włączony ponieważ jeśli ktoś będzie chciał skorzystać z internetu usiądzie na komputerze z modemem...
Wolałbym kartę na port PCI, która obsłuży 3 urządzenia..
I wcale nie robi mi różnicy to że komputer będzie musiał być cały czas włączony ponieważ jeśli ktoś będzie chciał skorzystać z internetu usiądzie na komputerze z modemem...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przejrzyj ten temat http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=23931
I posty użytkownika Mobbit69 http://www.bez-kabli.pl/search.php?sear ... r=Mobbit69
I posty użytkownika Mobbit69 http://www.bez-kabli.pl/search.php?sear ... r=Mobbit69
-
Tak więc jeśli dobrze zrozumiałem Mabbita to istnieje router obsługujący ten modem..
Ale zdecydowałbym się raczej na kartę sieciową WLAN ponieważ są to tańsze koszta..
Czy mógłbym dowiedzieć się jaką sieciówkę możecie mi polecić ? Wymagania to obsługa trzech urządzeń..
Ale zdecydowałbym się raczej na kartę sieciową WLAN ponieważ są to tańsze koszta..
Czy mógłbym dowiedzieć się jaką sieciówkę możecie mi polecić ? Wymagania to obsługa trzech urządzeń..