Potem znalazlem cos na stronie T-linka http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=228 i postapilem prawie zgodnie z instrucja. Prawie bo nie mialem zadnej zakladki "other devicies" jak na screenach i zaktualizowalem urzadzenie, ktore bylo w zakladce Karty sieciowe (oczywiscie nie zintegrowana karte sieciowa Realtek, a chyba tego Rn73 czy jakos tak) dalej juz zgodnie z instrukcja). Wtedy system podawal juz prawidlowa nazwe urzadzenia, ale nic po za tym. Zainstalowalem z plyty jeszcze jakiegso menadzera tej karty. W instrukcjii jest ze jezeli wszystko jest OK to powinienem miec zielone slupki na pasku w prawym dolnym rogu, a mam szare i do tego przekreslone w czerwonym koleczku i jak najade tam myszka napis T-Link USB Wireless Adapter Disconnected (jak mam wlozona karte). Natomiast jak ja odlaczone to jest juz samo przekreslenie i napis T-link USB Wireles Adapter Not exist.
To wszystko. Nie wiem co dalej robic, a jestem w tym zielony. Dodam ze na codzien korzystam z radiowki. Mam antene zamontowana na zewnetrnej stronie domu. Z tej anteny idzie kabel do srodka do wtyczki od zasilania routera, a sam router mam podlaczony kablem do kompa do zintegrowanej karty sieciowej na Plycie glownej. Korzystam z pc, mam 32 bitowa wersje Windowsa 7. Sieć zabezpieczona hasłem.
Prosze o pomoc
UPDATE: Odinstalowalem wszystkie stery i system zainstalowal jakies RT73 USB Wireless LAN Card i takie tez widzi urzadzenie. W menadzerze nie ma nic ze urzadzenie dziala nie prawidlowo. Menadzer T-linka (z plyty) tez jakby wykrywal obecnosc jakies karte bo te slupki sie pokazuja tyle ze sa dalej szare i przekreslone. Wszedlem jeszcze w panel sterowania i rozwiazywanie problemow, potem polaczenie bezprzewodowe i wykrylo mi ze "moze to byc spowodowane problemem ze sterownikiem karty.
EDIT: NA KOMPIE PC W INNYM POKOJU, GDZIE TEZ JEST WINDOWS 7 WSZYSTKO DZIALA, NAWET NA STEROWNIKU RT73. OD RAZU WYKRYWA SIEC I JEST WSZYSTKO OK. WYNIKA Z TEGO ZE COS JEST U MNIE NIE TAK. MA TYM DRUGIM KOMPIE TAKZE JEST ZINTEGROWANA KARTA SIECIOWA REALTEK.
PROSZE O POMOC.
Dodam ze w domu jest tak: kabel od radiowki idzie do routera, ja jestem PC tem podlaczony do tego routera przez plyte glowna i na gorze jest laptop, ktory laczy sie bezprzewodowo. Mozna jeszcze dodac tego kompa z Windows 7, w ktorym ta karta dziala

Zamieszczam jeszcze (gdzies wyczytalem ze to moze sie przydac) to co wywalilo mi po wpisaniu w uruchom cmd i "ipconfig/all" z komputera pc, czyli mojego ktory jet polaczony bezposrednio z routerem.
Konfiguracja IP systemu Windows
Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Komputer
Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie
Karta Ethernet Połączenie lokalne:
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1F-D0-8D-28-60
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::68cb:9f94:5315:d2ad%11(Preferowane)
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 21 września 2010 10:33:45
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 29 września 2010 12:04:58
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.1.254
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 234889168
Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-13-8A-D7-BF-00-1F-D0-8D-28-60
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony
Karta tunelowa isatap.{B9FBD5D6-81CB-49F6-BADC-903F3DBB2ED9}:
Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd
erowane)
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80:
Brama domyślna. . . . . . . . . . : ::
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony
p.s stery do 2000 tez instalowalem i nic. No chyba ze cos zle robie. Prosze o dokladne instrukccje. pozdrawiam i prosze o pomoc.