jak sprawdzić nazwę konta sieciowego?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jak sprawdzić nazwę konta sieciowego?
Cześć
Nie pamiętam jaką mam nazwę użytkownika konta w mojej domowej sieci.Czy jest jakiś sposób ,dzięki któremu mógłbym sprawdzić jaka jest nazwa użytkownika?
Nie pamiętam jaką mam nazwę użytkownika konta w mojej domowej sieci.Czy jest jakiś sposób ,dzięki któremu mógłbym sprawdzić jaka jest nazwa użytkownika?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: jak sprawdzić nazwę konta sieciowego?
zenit, nie bardzo wiem o co pytasz? O konto w AD? Login do ISP?
-
Fakt może nie jasno wytłumaczyłem,sorry.Może wytłumaczę to screen'em :
http://img69.imageshack.us/img69/8513/witryna.jpg
I do logowania potrzebuję nazwę użytkownika,której nie pamiętam.Czy jest jakiś sposób albo program ,dzięki któremu mógłbym się dowiedzieć jaką mam nazwę użytkownika?
http://img69.imageshack.us/img69/8513/witryna.jpg
I do logowania potrzebuję nazwę użytkownika,której nie pamiętam.Czy jest jakiś sposób albo program ,dzięki któremu mógłbym się dowiedzieć jaką mam nazwę użytkownika?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A widzisz, chodzi o logowanie do routera, najpewniej Edimaksa.
Login jest raczej admin, bo się zwykle nie zmienia. A jak zapomniałeś hasła to pozostaje hard reset to ustawień domyślnych guziczkiem z tyłu.
Login jest raczej admin, bo się zwykle nie zmienia. A jak zapomniałeś hasła to pozostaje hard reset to ustawień domyślnych guziczkiem z tyłu.
-
Niestety nazwa admin nie pasuje.Hasło pamiętam,a po za tym można w sevenie zaznaczyć opcję ''pokaż znaki'' czy jakoś tak i hasło jest widoczne.Mówisz hard reset,to w ostateczności,a innego sposobu nie ma?Mój znajomy właśnie się jakoś zalogował do routera ,a chyba wtedy też nie pamiętaliśmy nazwy użytkownika ,ani nawet hasła.Więc może jst jakiś sposób na tą nazwę użytkownika?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A nie mylisz hasła do WiFi z hasłem do panelu konfiguracyjnego?zenit pisze:Hasło pamiętam,a po za tym można w sevenie zaznaczyć opcję ''pokaż znaki'' czy jakoś tak i hasło jest widoczne.
-
Hmm chodzi mi o hasło do logowania się do sieci.no i przy okazji nazwę użytkownika bym zmienił.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
W takim razie mylisz. Jedno to hasło do logowania się do sieci wifi (nie ma loginu) a drugie login+hasło do logowania się do routera - i tego screen przysłałeś.
To co odkrywasz w Windowsie to jest hasło do sieci WiFi.
To co odkrywasz w Windowsie to jest hasło do sieci WiFi.