Witam!
Parę dni temu pojawiły sie u mnie problemy z wymienionym w temacie modemem. Choć teraz wydaje mi sie ze problem nie leży w samym modemie a w moim kompie, ale o tym póżniej.
Wszystko zaczeło sie od tego, że nagle, pare dni temu po odpaleniu iPlus Managera przy próbie połączenia zacząłem otrzymywać komunikat aby wrócić do ustawień fabrycznych. Gdy w ustawieniach wybierałem taką opcje, aplikacja uruchamiała sie ponownie i kolejny komunikat jak otrzymywałem przy próbie połączenia brzmiał "Sprawdz kartę SIM". Odpinałem i podpinałem ponownie modem - sytuacja sie powtarzała. Wczoraj odinstalowałem iPlus Managera, myśląc ze moze jego ponowna instalacja pomoze, ale okazało sie ze komputer przestał mi wykrywac modem, tak wiec nie mam dostępu do instalki która jest na samym modemie. Dzis sprawdziłem na innym kompie - modem normalnie sie wykrywa i chce przystąpić do instalacji iPlus managera. Tak wieć teraz sadze ze problem leży po stronie mojego komputera.
Tak sobie myśle ze jedyne co mogło mieć z tym związek to to ze tuż przed tym jak zacząłem miec problemy zainstalowałem u siebie na kompie Civilizacje 5 z programem Steam, który automatycznie aktualizuje gre i pozwala na gre po sieci. Może to on cos nagrzebal w jakiś ustawieniach? moze to dlatego modem przestał działać a teraz wogółe nie jest wykrywany?
Mam system Vista 32-bit.
Z góry dziękuje za pomoc!
iPlus - Problem z modemem HUAWEI E1750
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- kedzi
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: iPlus - Problem z modemem HUAWEI E1750
Kiedy ostatnio robiłeś formata kompa?? Mi się podobnie robiło przy zamulonym komputerze grami, wirusami itd. Sądzę że po prostu mógł Ci się komp zasyfić i wirusy mogły coś pokitrać w systemie, nawet jeśli masz antywirusa a np. włączasz go od czasu do czasu...
[ Dodano: 2010-09-30, 13:03 ]
Zrób całkowitego formata albo spróbuj odnowić system antywirusem jeżeli go posiadasz
Antywirus mógł by naprawić błędy stworzone przez wirusy i może wszystko wróciło by do normy a jeżeli nie to tylko format.
[ Dodano: 2010-09-30, 13:03 ]
Zrób całkowitego formata albo spróbuj odnowić system antywirusem jeżeli go posiadasz