Optoland?

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
smrodek11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Optoland?

Post autor: smrodek11 »

W bibliotece mojej wsi jest internet ok. 4 mb/s od prawdopodobnie Optolandu, i moje pytanie; czy mógłbym jakoś się podłączyć do ich linii/internetu (?), lub także kupić oddzielny abonament z ich linii? Na ich stronie czytałem że zaufała im mi. Netia, oznacza to że w tych liniach jest dostarczany ich internet?

PS. z tego co wiem to u mnie jest program "Wioska internetowa"
kurczak
Użytkownik forum

Re: Optoland?

Post autor: kurczak »

Z usług wspomnianego Optolandu korzystają bezpośredni dostawcy i to dopiero w ich ofercie możesz szukać czegoś odpowiedniego dla siebie (jeśli jest taka techniczna możliwość).

A wioski internetowe polegają chyba właśnie na funkcjonowaniu jednego miejsca z dostępem do internetu w danej miejscowości i nie mają nic wspólnego z prywatnym internetem.
smrodek11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: smrodek11 »

No jeśli np. Netia świadczyła by mi internet po ich kablach to by było miodzio, bo Optoland miał zapewnić kable itp. do tej "Wioski Internetowej" :hyhy:
kurczak
Użytkownik forum

Post autor: kurczak »

To chyba tak oficjalny, głośny projekt, że nie ma szans. Cała infrastruktura została dostosowana do tego konkretnego celu i nikt nie będzie jej w żaden sposób udostępniał pojedynczym osobom. Zresztą wtedy chyba sam projekt traciłby sens :)
ODPOWIEDZ