Play Online - zamrażanie pobierania plików

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mroz03
Użytkownik forum

Play Online - zamrażanie pobierania plików

Post autor: mroz03 »

Czy zamrażanie Play-a to stare dzieje? czy nadal jest to na porządku dziennym?
Jutro miałem się wybrać do salonu, po play online na kartę + modem, gdyż wreszcie udało mi się znaleźć wolne 3 stówki, czytając za i przeciw wpadłem na takie artykuły, z tego co pamiętam są one z początku tego roku, lecz nie wiem czy zamrażanie to przeszłość?

Posiadam "stałe łącze" które z "stałe" niema nic wspólnego, to takie "działam kiedy chcę"
Kiedy łącze działa bezproblemowo i prawidłowo przez całe dwa dni mogę śmiało zaprosić znajomych otworzyć szampana i zrobić huczną imprezę do białego rana. Więc proszę sobie wyobrazić co to za katorga. Umowa umową, więc czekając niecierpliwie do jej końca muszę posiadać jakieś zapasowe łączę.

I tu pytanie czy w ofertach mobilnego internetu na kartę jest jeszcze jakaś godna oferta oprócz Play-a? czy wszystko nadal zostało na etapie ery kamienia łupanego? czyli ściągnąć smutną piosenkę i usiąść i płakać bo transfer już się skończył.

W trakcie pisania tego tematu, padło mi łączę, boję się że wykończę się nerwowo.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Play Online - zamrażanie pobierania plików

Post autor: marens »

mroz03 pisze:Czy zamrażanie Play-a to stare dzieje?
Stare dzieje.
mroz03 pisze: miałem się wybrać do salonu, po play online na kartę + modem, gdyż wreszcie udało mi się znaleźć wolne 3 stówki
Zestaw starter i modem to 219zł
mroz03 pisze:Więc proszę sobie wyobrazić co to za katorga.
Może się okazać, że będzie zgodnie z powiedzeniem "z deszczu pod rynnę".
Jako zapasowe łącze w kategorii cena/jakość jest w sam raz.
Co do prędkości, to może być różnie 200kbps - 1Mbit. (Play)
mroz03 pisze:I tu pytanie czy w ofertach mobilnego internetu na kartę jest jeszcze jakaś godna oferta oprócz Play-a?
Orange Free na kartę
http://www.orange.pl/portal/map/map/pre ... RANGE_FREE
Awatar użytkownika
mroz03
Użytkownik forum

Re: Play Online - zamrażanie pobierania plików

Post autor: mroz03 »

Dzięki, daje "pomógł"
ODPOWIEDZ