Witam wszystkich opisze o co mi chodzi w skrocie lapie internet z niezabezpieczonej sieci wifi kompem stacjonarnym przez karte wifi na usb i z tego kompa udostepniam to polaczenie na inne kompy w domu przez access pointa air live wl-5450ap (wiem to troche po@$##%#$) ale z tego co wiem tego access pointa mozna tak skonfigurowac zeby sam sie laczyl z ta siecia i udostenial to polaczeni mi po domu . Dodam jeszcze ze siec ta lapie za pomoca anteny kierunkowej dosyc mocnej dltego jedno urzadzenie ma lapac siec wzmacniac sygnal i puszczac po domu . Jesli ktos jest tak mily prosze o bardzo szczegolowe opisanie jak skonfigurowac ten ap poniewaz <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie lapie o co w nim chodzi i podeslanie odpowiedzi na [email protected] sa tam jakies opcje client bridge ap ad hoc ale nie wiem co i jak .
Z gory dzieki pozdrawiam
Jak skonfigurowac air live wl-5450ap
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jak skonfigurowac air live wl-5450ap
Tak sobie łapiesz? To poczytaj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a>Wariat39 pisze:o co mi chodzi w skrocie lapie internet z niezabezpieczonej sieci wifi
Nie pomagam na PW!
-
bez obaw lapie siec plonet to jest hot spot plocki darmowy internet dla wszystkich mieszkancow tylko zasieg na tyle slaby mam ze nie lapie antena wbudowana w lapka wiec musze sciagac mocniejsza antena i sciagam przez kompa stacjonarnego i puszczam przez ap na reszte mieszkania a chcialbym pominac tego kompa bo troche pradu pozera 

Ostatnio zmieniony 2010-10-13, 10:36 przez Wariat39, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
No to albo użyjesz jakiegoś AP Clenta np. Ovislink WL5460APv2 (ma dodatkowo funkcję routera) albo typowego routera z AP Clientem (Tp-Link WR543G) i będziesz miał internet tylko po kablu ethernet. Druga opcja to Ovislink G.Duo i będzie internet po WiFi w domku.Wariat39 pisze:lapie siec plonet to jest hot spot plocki darmowy internet dla wszystkich mieszkancow
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
W tej sytuacji musisz zastosować najlepiej dwa urządzenia lub jedno jak już pisał wojteks,Wariat39 pisze:Dodam jeszcze ze siec ta lapie za pomoca anteny kierunkowej dosyc mocnej dltego jedno urzadzenie ma lapac siec wzmacniac sygnal i puszczac po domu .
wojteks pisze:Druga opcja to Ovislink G.Duo
Tańsza opcja to taka jak mam w profilu czyli dwa TP-Linki.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rozumiem wiec ze ten ktorego posiadam nie da rady
[ Dodano: 2010-10-13, 15:40 ]
p.s. juz na kilku forach to umiescilem i nigdzie konkretnej odpowiedzi same cwaniaki
) nareszcie normalna rozmowa
)
[ Dodano: 2010-10-13, 15:40 ]
p.s. juz na kilku forach to umiescilem i nigdzie konkretnej odpowiedzi same cwaniaki