Połączono ale nie ma dostępu do internetu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
helping
Początkujący użytkownik forum

Połączono ale nie ma dostępu do internetu

Post autor: helping »

Witajcie jest to mój pierwszy temat także proszę o wyrozumiałość.

Mam następujący problem kupiłem sobie asusa 1005p z windowsem 7 starter karta sieciowa to Atheros AR8132 i AR9285 wsio było w porządku ale ostatnio udałem się do kafejki , miałem połączenie siła sygnału znakomita ale przy ikonce połączeń był żółty trójkąt z wykrzyknikiem i pisało że nie ma dostępu do internetu i faktycznie nie mogłem wyświetlić żadnej stronki po sprawdzeniu o co chodzi zauważyłem że przy połączeniu IPv4 i IPv6 pisze że nie ma dostępu do internetu, więc nie wiem co powinienem zrobić czy skonfigurować te połączenia jeśli tak to jak. Bardzo proszę o pomoc .Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Połączono ale nie ma dostępu do internetu

Post autor: Jo_gurt »

Takie coś pojawia się głównie jeśli albo masz zły adres albo brama cię nie puszcza na zewnątrz.
W publicznych hot-spotach trzeba najpewniej ustawić adres na automat.
Natomiast jeśli połączenie nie jest darmowe i wymaga w jakiś sposób "odblokowania" ze strony obsługi, to komunikat może być podobny.
Ogólnie w tym przypadku to zgadywanie.
helping
Początkujący użytkownik forum

Re: Połączono ale nie ma dostępu do internetu

Post autor: helping »

ustawiałem adres na automat i połączenie jest darmowe myślę że to jakaś wina windowsa 7 ale nie jestem pewien będę wdzięczny za pomoc
ODPOWIEDZ