Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na moj problem. Ktos proponowal by wlozyc karte z iPlus do telefonu i wylaczyc pin (teoretycznie moze to wyeliminowac koniecznosc uzywania pin.exe jesli ktos nie <font color="#FF00FF"><b>»»korzysta««</b></font> z iPlus manager - uzywam auto connect) jednak po wlozeniu karty do aparatu i probie zmienienia opcji w dziale "zadanie kodu pin" pokazuje sie informacja: "nie dozwolone". Probowalem na dwoch telefonach i dodatkowo na karcie simplus - efekt ten sam. Czy nie jest to wina np. starego modelu karty (choc kupilem iPlus ok. pol roku temu)? Prosze o info.
PS.
Taki sam problem mialem z niemieckimi kartami sieci Vodafone D2 i Call-Ya.
To czy mozna PIN na karcie wylaczyc zalezy tylko od Operatora jakie karty zamawia u producenta w Plusie to jest ruletka bo sa serie kart na ktorych PIN bez problemu wylaczymy a sa serie gdzie ta operacja jest zabroniona
Z kartami Plusa jest mianowicie tak: jeżeli jest to karta Plus Mega 3 i 4 opcję żądania PINu nie da się wyłączyć. Poza tym wszystkie karty SIM wyprodukowane w roku 2005 i 2006 nie będą miały możliwości zdjęcia żadania kodu PIN.
Death be not proud, though somehave called thee mighty and dreadful, art not so...
duru pisze: wszystkie karty SIM wyprodukowane w roku 2005 i 2006 nie będą miały możliwości zdjęcia żadania kodu PIN.
Wprowadzasz ludzi w błąd. Blokada PINa zależy od producenta kart a nie kiedy została wyprodukowana.
Testowałem to na sobie. Miałem jedną kartę z 2005 roku i nie mogłem wyłączyć PINa, bo karta sim nie pozwalałą, gdy ta karta padła wymieniłem na nową z 2006r i bez problemu wyłączyłem PIN w telefonie i nie używam żadnego programu do podawania PIN.
Komunikat wprost od Polkomtela. Ale w takim razie nic już nie rozumiem! Część kart ma możliwość zdjęcia PINu część nie. Chyba rzeczywiście zależy to od producenta...
Death be not proud, though somehave called thee mighty and dreadful, art not so...
Powtorze to zalezy od operatora co zamawia Ja mam karty Plusa z 2003 roku gdzie Pin mozna wylaczyc i takie gdzie nie mozna, i nowe z tego roku i tez na jednych mozna i na innych nie mozna Pina wylaczyc To operator zamawia serie kart i nie pozwala by mu producent narzucal Piny Inna sprawa to bezpieczenstwo takiej karty gdzie Pin mozna wylaczyc a wlasciciel jest lekkomyslny
Zasada jest taka, że w kartach abonamentowych nie ma możliwości wyłączenia PINu
W bezabonamentowych można go wyłączyć. Chodzi o zminimalizowanie potencjalnych "fraudów", gdy telefon z kartą zostanie zgubiony/skradziony. W Prepaidach najwyżej złodziej wydzwoni tyle, co na karcie i ban.
Tyle zasada. Był taki pomysł, żeby była możliwość wyłączania pinu w kartach SIM przeznaczonych do internetu, bo to strasznie przeszkadza ale z drugiej strony jest to ryzykowne dla klienta ze względu na możliwość kradzieży. Jak jest w koncu z tymi kartami to Plus raczy wiedzieć.
Hehe ta zasada ze w kartach abonamentowych Pin nie mozna wylaczyc to wcale tak nie jest W erze i czesci plusa mozna pin wylaczyc bez problemu Tylko Orange jest stanowcze i na abonament Pin jest zawsze
szalony pisze:Hehe ta zasada ze w kartach abonamentowych Pin nie mozna wylaczyc to wcale tak nie jest
Właśnie o tym piszę. Zrobiło się zamieszanie. Powinni wszystkim, którzy tego sobie życzą wymienić karty na "bezpinowe" i niech to będzie nawet za jakąś drobną opłatą i problem będzie rozwiązany. A może już można je wymienić ?