internet z kompa na komorke
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet z kompa na komorke
a wiec wszysstko jest troche zakrecone wiec powiem od poczatku....
mam u wojka internet z telbeskidu i leci routerem do mojego domu do laptopa na xp windows. i teraz pytanie mam wi fi w laptopie jaki jest program do tego zebym sobie na laptopie wlaczyl to wi fi i mial na komorce internet;-))))
chodzi o to ze jak w polaczeniach sieciowych cos tam grzebalem to niby widzi mi komorka internet ale jest zablokowany haslem.
a internet jest brata takiego co nie lubie i nie moze sie dowiedziec ze biore jego neta.
wiec tak przy okazji WAZNE pytanie on ma jakas opcje dzieki ktorej moze sprawdzic ze sie podlaczam? bo ja haslo moge zdobyc tylko on nie moze wiedziec ze ciagne na lewo;-P wiec tak sobie mysalem ze moze z laptopa jak by udostepnil to by to bylo ze laptop bierze a nie komorka.... on nie siedzi na tym laptopie ma inny komp.... wiec na nim nic nie sprawdzi.... tak wiec zarzuccie pomyslem. ja nie chce kombinowac bo zebym nie zepsol tego internetu co jest teraz na laptopie..... prosze o pomoc;-)))
mam u wojka internet z telbeskidu i leci routerem do mojego domu do laptopa na xp windows. i teraz pytanie mam wi fi w laptopie jaki jest program do tego zebym sobie na laptopie wlaczyl to wi fi i mial na komorce internet;-))))
chodzi o to ze jak w polaczeniach sieciowych cos tam grzebalem to niby widzi mi komorka internet ale jest zablokowany haslem.
a internet jest brata takiego co nie lubie i nie moze sie dowiedziec ze biore jego neta.
wiec tak przy okazji WAZNE pytanie on ma jakas opcje dzieki ktorej moze sprawdzic ze sie podlaczam? bo ja haslo moge zdobyc tylko on nie moze wiedziec ze ciagne na lewo;-P wiec tak sobie mysalem ze moze z laptopa jak by udostepnil to by to bylo ze laptop bierze a nie komorka.... on nie siedzi na tym laptopie ma inny komp.... wiec na nim nic nie sprawdzi.... tak wiec zarzuccie pomyslem. ja nie chce kombinowac bo zebym nie zepsol tego internetu co jest teraz na laptopie..... prosze o pomoc;-)))
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: internet z kompa na komorke
Poczytaj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a>mexikanos pisze:a internet jest brata takiego co nie lubie i nie moze sie dowiedziec ze biore jego neta.
Pasowałoby żebyś jeszcze po polsku pisał!
Nie pomagam na PW!
-
wiesz gdybym mu wirusa podsylal to bys mogl mi cos powiedziec....
dla mnie to jak brat neta nie udostepni bratu to jest parodia
dla mnie to jak brat neta nie udostepni bratu to jest parodia

- wojteks
- *** Administrator ***
Widocznie ma jakiś powód że tak robi.mexikanos pisze:dla mnie to jak brat neta nie udostepni bratu to jest parodia
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Teoretycznie mozna. Praktycznie jest to tak samo efektywne jak wywiercenie dziury w kolanie i przepychanie groszku przez ta dziure...mexikanos pisze:i teraz pytanie mam wi fi w laptopie jaki jest program do tego zebym sobie na laptopie wlaczyl to wi fi i mial na komorce internet;
Kazde podlaczone urzadzenie, a nawet kazda proba podlaczenia sie pozostawia slady.mexikanos pisze:on ma jakas opcje dzieki ktorej moze sprawdzic ze sie podlaczam?
Gdybys byl moim bratem i tak sie zachowywal, to tez bym Ci nie udostepnil.mexikanos pisze:dla mnie to jak brat neta nie udostepni bratu to jest parodia
Nie pomagam na PW.
-
no ma taki ma charakter ze lubi na złość robić. Jak bylem maly i byl jeden komp w domu to sie zawsze darl tylko on siedzial.
nie zależy mu na tym w sumie pewnie jak bym mial na komorce bo i tak płaci i tak no ale złośliwym trzeba być.
na prawde mam 3 braci dwóch fajnych od jednego teraz pisze z laptopa, a ten to tylko patrzy co zrobic zlosliwego. jak na cos wszedlem na neta np strone komorek i wie ze ten drugi brat co go lubie nie wchodzi na to to mi blokuje strony co tylko ja na nich siedze.
mam play i 2gb w abonamencie.
internetu wlasnego na kompie sie nie dorobilem.
no i mam galaxy s tam przez wi fi sie duzo gier sciaga no i pobral bym sobie przez laptopa na ktorym jest wi fi tylko nie chce zeby wiedzial.
moze tak jeszcze z pol roku i zakladam sam neta;-)))
wiem ze to dziwne co opowiadam ale uwierz mi miec takiego brata to jak bys nie mial...
[ Dodano: 2010-10-18, 21:49 ]
nie zależy mu na tym w sumie pewnie jak bym mial na komorce bo i tak płaci i tak no ale złośliwym trzeba być.
na prawde mam 3 braci dwóch fajnych od jednego teraz pisze z laptopa, a ten to tylko patrzy co zrobic zlosliwego. jak na cos wszedlem na neta np strone komorek i wie ze ten drugi brat co go lubie nie wchodzi na to to mi blokuje strony co tylko ja na nich siedze.
mam play i 2gb w abonamencie.
internetu wlasnego na kompie sie nie dorobilem.
no i mam galaxy s tam przez wi fi sie duzo gier sciaga no i pobral bym sobie przez laptopa na ktorym jest wi fi tylko nie chce zeby wiedzial.
moze tak jeszcze z pol roku i zakladam sam neta;-)))
wiem ze to dziwne co opowiadam ale uwierz mi miec takiego brata to jak bys nie mial...
[ Dodano: 2010-10-18, 21:49 ]
widze ze latwo oceniasz ludzi ktorych nie znasz....Gdybys byl moim bratem i tak sie zachowywal, to tez bym Ci nie udostepnil.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie. Natomiast wiem ze zawsze jest mozliwosc dogadania sie. I tego typu konflikty nigdy nie sa jednostronne.mexikanos pisze:widze ze latwo oceniasz ludzi ktorych nie znasz....
Nie pomagam na PW.
-
no nie sa tu masz racje, ale jesli bys mial placic za neta na spolke i nie wolno bylo by ci nic sciagac bo on chce ze wszystkiego i zeby mu nie blokowac to wale taki internet.... no sory ale byl bym jeleniem wtedy....
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie bardzo rozumiem problem:
Placisz polowe - wykorzystujesz polowe pasma. A jak sie nie umie dogadac, to nie placisz nic i nie masz neta.
Wracajac do problemu z pierwszego posta: nie ma gdzies oficjalnie otwartego WiFi w okolicy? Knajpa, kino, McD? Czasami oplaca sie kupic loda albo wypic kawe i w tym czasie posciagac sobie pare gier...
Placisz polowe - wykorzystujesz polowe pasma. A jak sie nie umie dogadac, to nie placisz nic i nie masz neta.
Wracajac do problemu z pierwszego posta: nie ma gdzies oficjalnie otwartego WiFi w okolicy? Knajpa, kino, McD? Czasami oplaca sie kupic loda albo wypic kawe i w tym czasie posciagac sobie pare gier...
Nie pomagam na PW.
-
Tzn to wyglada tak ze ja cale dnie jestem w pracy i jak mam wekend jade na studia to wtedy tezz nie ma czasu. Jedynie czas mam wieczorami po 20 w domu, a mieszkam niestety na obrzezach....
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-19, 16:27 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-19, 16:27 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-10-19, 15:26 przez mexikanos, łącznie zmieniany 1 raz.