DGN 1000 nie łączy się z siecią

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Daro73
Początkujący użytkownik forum

DGN 1000 nie łączy się z siecią

Post autor: Daro73 »

Po kłopotach z routerem TP-Link w którym siada WiFi od znajomych pożyczyłem router netgear dgn1000
Walczyłem z tym sprzętem kilka dni i niestety poległem, modemu w żaden sposób nie da się zmusić do pracy z Intenetem Orange Freedom
Przetestowałem już wszystkie ustawienia zresztą ustawienia znam z poprzedniego routera który z siecią łączy się bezproblemowo
Nie wiem co jest nie tak, po włączeniu zapalają się jedynie diody zasilania, podłączonego portu i dioda WiFi
Urządzenie resetowałem, nic to nie daje, nadal nie łączy się z siecią Jak zmusić go do pracy ?????
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: DGN 1000 nie łączy się z siecią

Post autor: wojteks »

Daro73 pisze: nadal nie łączy się z siecią Jak zmusić go do pracy ?
Czy ten DGN1000 jest Annex A?
Sprawdź w opisie które piny gniazda RJ11 są aktywne (teoretycznie powinny być 2 wewnętrzne ale czasami bywa że jest aktywne 2 zewnętrzne).
Nie pomagam na PW!
Daro73

Praktycznie jestem pewny że jest to Anex A bo na routerze działała kiedyś Neostrada
W gniazdu telefonicznym przepiąłem przewody ze środkowych na skrajne
Niestety nic to nie dało, z routerem daje sobie spokój, szkoda moich nerw
Daro73

Problem rozwiązął się sam, modem padł całkowicie. Po rozebraniu okazalo się że jest zalany jakąś cieczą
Kupiłem nowy, identyczny model, konfiguracja trwała dosłownie chwilkę. Net działa, chociaż zaraz po konfiguracji zerwał mi połączenie
Ale zobaczymy i potestujemy. Wszystkim którzy starali mi się pomóc Dziękuję
ODPOWIEDZ