Mam włączony tylko kanał 50ty. Tymcasem zapsują mi sie jakieś inne wiadomości o różnych treściach, można powiedzieć ze sa to jakieś śmieci, bo często komunikaty są bardzo zniekształcone, trudno je odczytać. Najczęściej są to fragmenty jakiś ogłoszeń towarzyskich. Przykład:
Nie wiem skąd sie to u mnie bierze, miałem już inne telefony i nigdy się to nie wyświetlało, dopiero jak kupiłem Nokie, a karte SIM miałem troche wcześniej przed zakupem telefonu. Możliwe że jest to odpowiednik adware /spyware (kiedyś ściągnałem dzwonek z jakiegoś serwisu i może w ten sposób mi sie odpłacają)
Szadzik pisze:1. Nie bardzo rozumieme co to ma wwspólnego z forum o dostępie do internetu przez sieci GSM i UMTS.
Ja na razie też nie widze zwiąku
4. Kanały ogłoszeń towarzyskich w erze są bodajże na kanałach 20-24 czy jakoś tak.
Nigdy nie używałem żadnych kanałów poza 50tym, nawet specjalnie nie interesowało mnie to gdzie co na jakim kanale jest(po co miałbym się gapić na wyświetlacz, telefony które wcześniej miałem nie miały opcji zapisu komunikatów)
Menu -> Wiadomości -> Wiadomości z sieci -> Serwis informacyjny -> Przełączyć na "NIE".
W tematach usunąć wszystkie tematy a w opcji Język odhaczyć wszystko.
To powinno pomóc.
Death be not proud, though somehave called thee mighty and dreadful, art not so...