witam, mieszkam w trzypoziomowym domu, mam router D-Link dsl-g624t, ktory musi stac na samym dole w pokoju i tym samym sygnal wifi na gornym pietrze jest bardzo niski, a w niektorych pomieszczeniach <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie odbiera, zmienialem juz standardowa antenke na 5dB, ale nic to nie pomoglo, przeczytalem gdzies ze mozna kupic cos takiego jak AP Reapeter, czyli drugi router ktory przedluzy sygnal, byloby to dla mnie idealne rozwiazanie, jezeli oczywiscie nie musial bym ciagnac kabla od jednego routera do drugiego.. ale mysle ze jest taka mozliwosc aby oba routery komunikowaly sie bezprzewodowo i ten drugi wysylal sygnal dalej? moze mi ktos przyblizyc temat i polecic jakies dobre, niedrogie urzadzenie?
z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
za slaby sygnal wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: za slaby sygnal wifi
Kielc, najlepsze efekty da zapewne Ovislink WL-5460/5470. Ale czy na pewno zadziała - gwarancji nie ma.
Inna sprawa to zmień z powrotem antenkę na oryginalną. Zdecydowanie nie tędy droga.
Inna sprawa to zmień z powrotem antenkę na oryginalną. Zdecydowanie nie tędy droga.