Play czy era????

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michal-kostek

Play czy era????

Post autor: michal-kostek »

Witam!!
Wiem ,że niedawno zakładałem podobny temat.Ale teraz sprawa dotyczy ERY I Playa.
Wiem ze plus jest najlepszy ale niestety nie łapie u mnie 3G :cry: . A Play oraz Era tak.
Proszę o doradzenie jaką sieć mam wybrać.
Czy z Ery limit 7 GB za 70 zł z Huawei E122 z adapterem WLAN/LAN Huawei D100 za 120 zł
Czy może tez limit z Ery 7 Gb i Huawei B970b za i czy jest on warty swojej ceny ??

Czy z może play ??
Limit 7 GB za 80 zł + modem Huawei E156G HSDPA albo Modem Huawei E173uHSDPA ( Czy te modemy maja wejście na antene zewnętrzną ??) + router np. Edimax 3G-6200n ??

Z góry dziękuje !!
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Re: Play czy era????

Post autor: ra-v »

michal-kostek pisze:( Czy te modemy maja wejście na antene zewnętrzną ??)
Sprawdź na stronie producenta.

Pożycz modem lub telefon z 3G/HSDPA, kup jakiegoś prepaida i zobacz co i jak ciągnie, bo na twoim miejscu sam miałbym dylemat, ze względu na to co słyszałem i wiem o tych sieciach i abonamentach. Na cenę zbytnio nie patrz, bo możesz niechcący dokonać wyboru tylko dla niej.
michal-kostek pisze:Wiem ,że niedawno zakładałem podobny temat.Ale teraz sprawa dotyczy ERY I Playa.
Nie przypominam sobie. A CDMA Orange lub jakiś WiMax czemu nie może być?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
michal-kostek

Sprawdzałem cdma od orange nie ma zasiegu tak samo WiMax
Więc zostalo mi tylko Play i Era
Benson
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Benson »

Sam używam Play i np. w domu mam idealny wręcz zasięg i działanie, ale przy bardziej mobilnym wykorzystaniu laptopa jest już dużo gorzej (Play Online działa tylko przy zasięgu 3G a na Play Fresh, który ma tę przewagę, ze jego pakiety działają również na zasięgu 2G-GSM przy pakiecie rzędu 1 GB niezbyt długo da się podziałać). Różnica jest mniej-więcej taka, że w Play jest taniej a w Erze drożej, ale pewniej, bo nawet EDGE mają stabilny i nie taki mułowaty jak np. w Orange. Całkiem inną kwestią jest obsługa abonenta, która niestety w Play leży na siedząco i tutaj do Ery nawet się nie umywają. Co, do modemu to E156G ma wyjście na antenę zewnętrzną.
Rafalwwl

Post autor: Rafalwwl »

Witam ja odpowiem może nie moze na temat ale mam Ere od 4 lat,smiga za ście z anteną zew i mam zasieg 1,7 a mieszkam na wsi że ledwo ptaki latają;] (ale modem do 3,6)
Teraz mnie swędzi orange bo na firmę będę brał.. bralem na próbę i miałem 4 zasięgu, modem ten co obsługuje cdma ; piosenkę ściagało mi w kilka sek jestem w szoku.. aczkolwiek jakos zdjecia słabo wyraźne były.. jak bierzesz w erze czy innej sieci uważaj cwaniaki daja modemy do 3,6 szybkosci trzeba się prosić o lepszy;/
michal-kostek

witam ponownie
wczoraj wszedłem na strych.
I włozylem starter play i byla zalamka.
Potem wlozylem starter ery wymusilam umts i HSDPA i zlapalem zasieg podwojny HSDPA i mialem wtedy 3 kreski zasiegu bez zadnej anteny.
Wiec biore z ery. Bo u innych operatorów ledwo lapie 3G
Awatar użytkownika
m4rS
Użytkownik forum

Post autor: m4rS »

Play tylko w miastach ma dobry zasięg, a z tego co pamiętam to i tak mają ograniczenie co do szybkości w porównaniu z HDSPA innych operatorów...
eklin

Post autor: eklin »

Play czy era, a ja korzystam z i plusa w miejscowości przygranicznej i jest dobrze, wiem że era też ma nadajnik w pobliżu, ale na pewno Play nic nie posiada. :)
ODPOWIEDZ