Internet mobilny a mój obecny sprzęt
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet mobilny a mój obecny sprzęt
Mieszkam w Pruszkowie k.Warszawy używam internetu mobilnego orange w laptopie hp mini według strony speedtest.pl mam d 4147 k/s u 539 k/s ping 65.90ms, i jako test ściągam plik ze strony firefoxa zawsze, prędkość obecna ściągania jest 550-600 KB/s i tak samo o różnej porze dnia siła sygnału słaba, bardzo rzadko dostateczna typ połączenia najczęściej umts. I tu moje pytanie czy to dobry wynik ? Czy może warto zastanowić się nad jakimś modemem zewnętrznym + antene. Czy to ma sens ? Jakość sygnału będzie pewnie lepsza a jak z prędkością ? Czy to coś da czy lepiej zostawić tak jak jest teraz bo już więcej nie osiągne ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet mobilny a mój obecny sprzęt
Wg. mnie to bardzo dobry wynik. Jednak skoro mieszkasz koło Warszawy to może gdzieś w pobliżu jest HSPA+ i warto byłoby zainwestować w antenę. Właściwie to to może jest HSPA+ patrząc na ping. Nie wydaje mi sie, żeby w HSPA dało radę tak nisko zejść 

Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
A co z transferem ? Czy już nie da się nic więcej wyciągnąć ? Generalnie jestem zadowolony z działania neta lecz brakuje mi jego podziału przydałby się jakiś router+modem ale nie mam zielonego pojęcia co wybrać bo mam ok 500-600 zł na to. Po zastosowaniu routera prędkości i wszystko spadnie ? Oczywiście na raz z łącza będzie korzystać tylko 1 urządzenie, czasami potrzebuje coś na ps3 ściągnąć a tak to tylko do lapka ale jak się okaże że transfery itd spadną to nie ma sensu jak dla mnie
Co do wyników to o tej porze wygląda to tak: d 5808KB/s u 583KB/s ping 48.75ms download firefox 720-740KB/s
Co do wyników to o tej porze wygląda to tak: d 5808KB/s u 583KB/s ping 48.75ms download firefox 720-740KB/s
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli jedno w jednym czasie to nie powinna. Chyba, że sam podzielisz łącze, np. przydzielisz jednemu urządzeniu 2Mbps i drugiemu 2Mbps...speo pisze: Po zastosowaniu routera prędkości i wszystko spadnie ? Oczywiście na raz z łącza będzie korzystać tylko 1 urządzenie,
Mi to wygląda na nic innego jak HSPA+, aczkolwiek mogę się mylić. Chociaż te pingi... Dość niskie. Ja nawet na CDMA takich nie osiągamspeo pisze:Co do wyników to o tej porze wygląda to tak: d 5808KB/s u 583KB/s ping 48.75ms download firefox 720-740KB/s

speo pisze: czasami potrzebuje coś na ps3 ściągnąć

Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
o piraceniu ? chodziło mi że muszę czasem soft ps3 zaktualizować albo jakieś dodatki do gier pościągać. Kupuje oryginalne produkty zawsze w sklepie, nigdy poprzez download 

- m4rS
- Użytkownik forum
To nie ma problemu, potrzebujesz router 3G do rozdzielenia neta. Jak będziesz korzystał tylko z jednego urządzenia na raz to nie ma problemu ze spowolnieniem. W sumie przy przeglądaniu stronek na laptopie i jednoczesnym aktualizowaniu gry/softu na PS3 też da radę
.

I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa – bezideowcem
Świadomie uszczuplającym dochody państwa – bezideowcem