huawei k3765 - kabel sieciowy jest odłaczony PROBLEM!!!

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MLQDY
Początkujący użytkownik forum

huawei k3765 - kabel sieciowy jest odłaczony PROBLEM!!!

Post autor: MLQDY »

Witam. posiadam modem huawei K3765 z vodafone.Modem kupiłem niedawno na allegro, praktycznie nowka, modem jest z vodafone. Docelowo ma pracowac z karta orange Free, ale obecnie jeszcze go nie potrzebuje, chciałem jedynie w ramach testów sobie go uruchomić i zobaczyć " z czym to sie je" i w ogole jak sieć na tym śmiga. Wyjałem ze swojego telefony karte pkusa i włozyłem w modem, włozyłem w usb zainstalowałem sterowniki vodafone, ktore były wgrane na modem oraz jakis programik 'vodafone mobile connect'. Program poprosił mnie o pin, ktory wpisałem i teraz pojawiło sie okienko na którym jest wyświetlony zasięg(jest go 3/4, z boku pisze connect a na dole w ikonkach wyskoczyła ikona "kabel sieciowy odłaczony" korzystan obecnie z połączenia lan, wiec mialem internet, ale gdy wyłączylem moje obecne połaczenie to neta juz nie było. w połaczeniach sieciowych takze wyświetla sie przekreslona ikona połaczenia sieciowego z informacja,ze przewód sieciowy jest odłaczony. Ogólnie na kompie znam sie dośc biegle, ale nie wiem z czym sie je temat modemów na karte, wiec pisze. Nieraz łączylem sie normalnie po kablu przez telefon, który robił jako modem i nie byłó problemu, odbywao sie to przez program NOKIA PC SUITE tyle,ze predkosc powolna, bo rodzaj polaczenia był cienki. Teraz wkładajac te sama karte do medemu, mam taki problem jaki mam. Mam drugi tel w playu, te karte tez probowałem wlozyc i sytuacja identyczna. O czym to swiadczy i co oznacza, prosze o zapomoge ;)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: huawei k3765 - kabel sieciowy jest odłaczony PROBLEM!!!

Post autor: Sundance_kid »

MLQDY rozumiem, że po zabawie z modemem przestało Ci działać "normalne" połączenie? Przypadkiem to modemowe nie ustawiło się jako domyslne?
MLQDY
Początkujący użytkownik forum

Re: huawei k3765 - kabel sieciowy jest odłaczony PROBLEM!!!

Post autor: MLQDY »

Po zabawie z modemem powstalo nowe połaczenie w polaczeniach sieciowych, przy ktorym pisze,ze kabel jest odlaczony. jak wylacze moje obecne polaczenie LAN i tamto ustawie jako domyuslne to nie mam na nim internetu. wlaczylem wiec ponownie swoje stare a tamto wylaczylem i tak tkwie w tym i nie wiem jak to ugryzc. Czy przyczyna tego moze byc karta? ze byla zwykla z telefonu a nie z taryfa np play online albo orange free? moze dlatego nie chce sie polaczyc?
ODPOWIEDZ