Problem z modem PLAY

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomek1981
Początkujący użytkownik forum

Problem z modem PLAY

Post autor: Tomek1981 »

Witam
Problem polega na tym, że otrzymałem od Netii testowy internet mobilny do przetestowania na miesiąc. Wszsytko działało, było ok ale któregoś dnia (tak mi się wydaję) wykorzystałem limit 1GB, który mi przyznano i nie mogłem się połączyc z internetem. Wyskakiwał komunikat, że urządzenie niedostpęne lub brak urządzenia. Odłaczyłem modem od Netii i włożyłem drugi modem od PLAY, którego używałem od paru miesięcy i przy próbie połączenia wyskakuje ten sam komunikat Brak urządzenia lub urządzenie jest niedostępne. Przełożyłem modem PLAY do drugiego laptopa i tam łączy się bez problemu internet hula aż miło. W czym może tkwic problem? czy fakt, że przekroczyłem limit na Netii w moim komputerze, porty USB zostały zablokowane, żeby nie wykrywac modemu? Gdzie mogę szukac rozwiazania??
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Problem z modem PLAY

Post autor: Jaco »

Gdzie mogę szukac rozwiazania??
Zacznij od menadżera urządzeń i tam spróbuj z aktualizować sterownik.
Tomek1981
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z modem PLAY

Post autor: Tomek1981 »

bardzo chetnie bym to zrobił ale nie mam na tym komputerze możliwości podłączenia internetu (brak urządzenia lub urządnenie niedostępne), a korzystam tylko bezprzewodowego PLAY. Ale co mogą miec sterowniki do tego skoro nagle przestało działac.
ODPOWIEDZ