Co daje PUBLICZE IP

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mentryba
Użytkownik forum

Co daje PUBLICZE IP

Post autor: mentryba »

Witam.Mam iplusa milaem problemy z programami do sharingu.Nie chcialy sie laczyc.Podobno iplus ma zablokowane wysokie porty.Zadzwonilem, do BOk i kazali mi zamowic prywatne IP doplata 15zl spoko zamowilem ale nadal to samo.jakie korzysci daje publiczne IP.
Ostatnio zmieniony 2006-06-05, 22:12 przez mentryba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Co daje PUBLICZE IP

Post autor: Tomekłódź »

A zmieniłeś APN na pro.plusgsm.pl
mentryba
Użytkownik forum

zmienilemna m2m.plusgsm.pl takie mi kazal napisac gosc co z nim gadalem.
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

No to może poczekaj troche. Jeszcze może nie włączyli Ci usługi. Kiesyś ktoś pisał że to może trwać 24h.
mentryba
Użytkownik forum

Ale na tym APN co mi podali laczy sie i mowili ze powinno chodzic od 24.Tylko ja nie widze różnicy.
Awatar użytkownika
tracer.on
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: tracer.on »

Jeżeli używasz ich Managera 1.4 to możeszmieć problemy a prywatne IP powinno działać od razu po dodaniu usługi i zresetowaniu karty.

Miałem na początku taki sam problem w ich aplikacji zmieniłem APN na pro.plus..... IP dynamiczne za 6.10 brutto. i była lipa gość nie wiedział co się dzieje, to mu zaproponowałem że wpiszę dodatkowe polecenie inicjujące we właściwościach modemu i połączenie dial-up. I wszystko zatrybiło od razu.

Wywal Managera i połączenie dial-up+dodatkowe polecenie inicjujące we właściwościach modemu
mentryba
Użytkownik forum

zmienilem na apn taki jak mi kazali i nie dziala.we wlasciwosciach modemu tez jest taki jak mi kazali i lipa>nadal jak probuje sie laczyc to mam zablokowany port 6010.I sorry ale ja zamowilem publiczne ip dynamiczne i zaplacilem 15zl.tylko nie wiem czemu ta doiplat ai co mi to daje.A lacze sie przez nokie 6230.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Koledzy, chyba tu piszecie o publicznym IP?
Bo często pojawia się sformułowanie prywatne, a prywatne jest domyślnie bez wykupywania usługi?

Zresztą w samym tytule wątku jest (było, bo chyba trzeba to poprawić) o prywatnym IP.

EDIT:
W tytule widze już poprawione, ale w treści postów jeszcze nie ;)
Ostatnio zmieniony 2006-06-07, 07:02 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

o co <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> chodzi z tym IP? ja mam iplus od niedawna, nie zamiawialem nic dodatkowo ale emule mi np dziala.
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Post autor: vegas »

Może użyj programu Bearshare albo LimeWire jeszcze nie spotkałem się żeby w iPlusie nie śmigał. Tylko ostrzegam wersja darmowa Bearshare zawiera szpiega wyświetlającego reklamy i takie tam. W sumie niegroźny ale zawsze coś. Jeżeli Bearshare to w wersji Lite która szpiega już nie zawiera.
ODPOWIEDZ