Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Mam lamerskie pytanie. Czy jest możliwość wykorzystania anteny RTV jako anteny podłączonej pod modem Huawei E169 ? Kupiłem ten modem i mnie ciekawi to , a akurat mam na dachu domu antene z ktorej nie korzystam odkąd jest Cyfra
Jeśli da rade takie coś zrobić to co bym musiał kupić? Jakieś konektory itp ?
A ja wrócę do anteny RTV . Miałem modem Huawei E160 i się bawiłem po prostu . I uzyskałem efekt z 3 kresek do 5 ale oczywiście w technologi EDGE UMTS nie chciał się zwiększyć . Pod gniazdo podłączyłem w sam środek igłę ,, miedziany kabelek na bok styku anteny ,,igłę przedziałem tez miedzianym kabelkiem i skręciłem to z kablem od anteny . Jakość się poprawiła jakieś 10 %% ! hehe XD
Taka to moja historia !
kamill4566 pisze:Teraz korzystam z ADU 770 ale z Huawei E160 pracowałem rok z ta anteną i nic się nie stało teraz funkcjonuje na innym komputerze bez zarzutów xD
A moj kumpel przez caly okres studiow "karmil" swojego /8 diesla olejem slonecznikowym - tankowal w Lidlu. I tez nic sie nie stalo.
Wiesz modem kosztuje pare groszy liczac od 150 do 400 i nawet wzwyż . A samochód to już inna bajka i nie ma co porównywać modemu za 400 złoty a samochodu za 80 000 tys zł
Ostatnio zmieniony 2011-01-05, 18:36 przez kamill4566, łącznie zmieniany 1 raz.