Niestety nie mam zasiegu do pobliskiego operatora radiówki, Chodzi mi o to żeby postawił on jeszcze jeden nadajnik tak żeby był u mnie zasięg i właśnie interesuje mnie to jakie koszty są z tym związane. Czyli ile kosztuje uruchomienie nadajnika.
Wydaje mi się że to będzie lepsze rozwiązanie niż inwestycja w internet komórkowy
Jakie koszty za nowy nadajnik specyjalnie dla mnie
Moderator: Moderatorzy
- tomasat
- Użytkownik forum
Jakie koszty za nowy nadajnik specyjalnie dla mnie
Motorolka v235 + Superkarta10 i iPlus
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Jakie koszty za nowy nadajnik specyjalnie dla mnie
skoro nie ma u ciebie zasięgu to jak on ma tam postawić nadajnik? jesli masz telefon to spróbuj sie dogadać z adminem i może przypadkowo on szuka akurat lokalizacji pod nowego DSL-a albo cóś i wtdy może całkiem przypadkowo założy u ciebie
a wtedy koszty nadajnika zostaw jemu, a neta bedziesz miał jeszcze gratis jak pogadasz 

jutro to dzis... tyle że jutro 

- tomasat
- Użytkownik forum
U mnie niema zasięgu ale na pobliskiej wiosce widocznej odemnie jest, a mnie z wioską gdzie jest nadajnik dzieli las. Taki trójkącikskoro nie ma u ciebie zasięgu to jak on ma tam postawić nadajnik?

Motorolka v235 + Superkarta10 i iPlus
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
no to on musi postawić nadajnik w tej wiosce którą widać od ciebie
... jesli ma stawiać go jedynie dla ciebie to koszt może być spory, zależy czego używa jako nadajników... jak przedzie na jakimś szajsie to koszt bedzie niższy, ale jak inwestuje w dobry sprzęt to koszt takiej bazy spokojnie przekroczy 1k 

jutro to dzis... tyle że jutro 

-
- Początkujący użytkownik forum
Przepraszam, że się wtrącam, ale moim zdaniem wystarczy, że w wiosce jest łącze telefoniczne obsługujące neo to tam można by założyć nadajnik. Koszty byłyby drogie.Sprawdż na mapce iplusa, czy znajdujesz się w zasięgu chociażby edge