wielki problem z iplusem -> wysyłanie plików JPG
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
wielki problem z iplusem -> wysyłanie plików JPG
w czym rzecz
otoz cos jest nie tak z uploadem
nie jestem w stanie wysylac plkikow jpg w formularzch, np na stronie http://imageshack.us zawsze konczy sie to nie znalezieniem strony
podobnie jest w innych przypadkach na innych stronach, m. in. na stronie firmowej gdzie musze wysykac szybko zdjecia ale po prostu sie nie da...
to samo jest przy wysylaniu plikow na ftp, po prostu transfer staje w miejscu juz na pau procentach
w czym moze byc problem?
EDIT:
Edycja tematu (BliSki)
otoz cos jest nie tak z uploadem
nie jestem w stanie wysylac plkikow jpg w formularzch, np na stronie http://imageshack.us zawsze konczy sie to nie znalezieniem strony
podobnie jest w innych przypadkach na innych stronach, m. in. na stronie firmowej gdzie musze wysykac szybko zdjecia ale po prostu sie nie da...
to samo jest przy wysylaniu plikow na ftp, po prostu transfer staje w miejscu juz na pau procentach
w czym moze byc problem?
EDIT:
Edycja tematu (BliSki)
- vegas
- Stały użytkownik forum
Re: wielki problem z iplusem -> wysyłanie plików JPG
Masz może jakiegoś firewalla?
-
nie
dodam ze podlaczajac kabel wszystko jest ok, problem wystepuje tylko na iplusie
dodam ze podlaczajac kabel wszystko jest ok, problem wystepuje tylko na iplusie
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
To już było kilka razy na forum, użyj wyszukiwarki. Nie przypominam sobie jakoś, żeby ktoś dotknięty tym problemem, mu podołał. U mnie mozolnie, ale pliki idą w upload.
Latka lecą...
- raptou
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Problemem jest krótki timeout i niska prędkość uplinku. Kilka błędnych paczek, brak odpowiedzi i koniec transferu pliku.
Jest tylko jeden sposób, żeby sobie z tym poradzić. Maksymalnie poprawić jakość łącza, żeby było możliwie najmniej błędów a i to bez gwaranacji.
Swego czasu (rok temu) podobny problem był z Allegro na GPRS, lecz na prośbę użytkowników administratoży wydłużyli timeout na serwerze i na Allegro da się wysyłać już pliki z GPRS.
Jest tylko jeden sposób, żeby sobie z tym poradzić. Maksymalnie poprawić jakość łącza, żeby było możliwie najmniej błędów a i to bez gwaranacji.
Swego czasu (rok temu) podobny problem był z Allegro na GPRS, lecz na prośbę użytkowników administratoży wydłużyli timeout na serwerze i na Allegro da się wysyłać już pliki z GPRS.
-
zadzwonilem do iplusa, obiecali sprawdzic co i jak... zobaczymy
problem ten wystepuje od paru dni dopiero, wczesniej bylo ok, zdarzalo sie ze cos przerwala podczas uploadu ale bardzo rzadko.
moim zdaniem wina jest ich serwera
uzywajac np jakiegos proxy lub socks upload idzie bez problemu (chociaz bardzo wolno)
problem ten wystepuje od paru dni dopiero, wczesniej bylo ok, zdarzalo sie ze cos przerwala podczas uploadu ale bardzo rzadko.
moim zdaniem wina jest ich serwera
uzywajac np jakiegos proxy lub socks upload idzie bez problemu (chociaz bardzo wolno)
- raptou
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeżeli wcześniej u ciebie było - w miarę - ok. To przyczyna leży ewidentnie po stronie Plusa. Są jakieś błędy transmisji i nadajnik nie reaguje jak powinien. Może wisi kilka kanałów.
Taki sam efekt występuje, gdy modem wala się gdzieś między książkami na biurku i nie ma anteny zewnętrznej ale tutaj nie wchodzi to w rachubę, skoro piszesz, że wcześniej było ok.
Taki sam efekt występuje, gdy modem wala się gdzieś między książkami na biurku i nie ma anteny zewnętrznej ale tutaj nie wchodzi to w rachubę, skoro piszesz, że wcześniej było ok.
- crow6
- Stały użytkownik forum
Tez to mam czasami. Troche sie pomeczylem i doszedlem do wnioskow:
*upload praktycznie zawsze pada na Windowsowym polaczeniu dial-ip;
*to samo na iPlus Manager;
*zwykle dziala na Wirless Managerze od Sony Ericsson (mam GC79);
Jesli wiec uzywasz dial-up - zmien na managera. Nie napisales tylko, jaki masz modem...
*upload praktycznie zawsze pada na Windowsowym polaczeniu dial-ip;
*to samo na iPlus Manager;
*zwykle dziala na Wirless Managerze od Sony Ericsson (mam GC79);
Jesli wiec uzywasz dial-up - zmien na managera. Nie napisales tylko, jaki masz modem...
-
GC79
ok sciagam tego Wirless Managera - zobaczymy
tylko niech mi ktos uprtzejmie napisze jak go skonfigurowac, tzn APN, hasla i numer
ok sciagam tego Wirless Managera - zobaczymy
tylko niech mi ktos uprtzejmie napisze jak go skonfigurowac, tzn APN, hasla i numer
-
ok odpalilem Wireless Managera
APN wpisalem: internet
login i haslo: plusgsm
mam nadzieje ze wszystko dobrze i nie naliczy mi jakies kasy dodatkowej bo abonament jest na firme i jakby sie jakies impulsy pojawily to mialbym przej...ne
najwazniejsze jest jednak to ze na Wireless Managere wszystko jest ok. Po krotkich testach upload na razie 100% skutecznosci i zawsze pelny transfer - nie ma zadnego spowolniania nawet.
APN wpisalem: internet
login i haslo: plusgsm
mam nadzieje ze wszystko dobrze i nie naliczy mi jakies kasy dodatkowej bo abonament jest na firme i jakby sie jakies impulsy pojawily to mialbym przej...ne
najwazniejsze jest jednak to ze na Wireless Managere wszystko jest ok. Po krotkich testach upload na razie 100% skutecznosci i zawsze pelny transfer - nie ma zadnego spowolniania nawet.
-
- Mistrz bezprzewodowy
@yamato - zmień podpis. Przeczytaj regulamin, umieszczanie reklamy w podpisie jest na tym forum zabronione - patrz Punkt 11b (i "d")
Back to the Future