Mam pytanie co będzie lepiej działać?? Orange i Plus są na tym samym BTS który jest oddalony o 3km od mojego domu działa o w technologi 3G. Nadajnik ery wimax znajduje się góra 9km od mojego domu.
Mam pytanie co lepiej będzie działać ??
Ile trzeba czekać na wimaxa (czytałem na forum że nie przyjmują zamówień)?
Na jakie pingi moge liczyć??
Dylemat ERA Wimax vs Plus vs Orange Free
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Dylemat ERA Wimax vs Plus vs Orange Free
Oczywiście WiMax jest najlepszą alternatywą. Jednak to Era, a były "pogłoski", że Era ma wycofać WiMax'a z swojej oferty.
Najniższe pingi osiągniesz na WiMax'ie oraz brak limitów, więc tu także góruje. Tu nie zauważysz dużych obciążeń sieci.
Jeżeli te 9KM i jest widoczność optyczna z nadajnikiem to bez problemu powinno ci działać.
Co do Plusa i OF to 3KM niedaleko, więc powinieneś mięc dobre osiągi. Prędkości w 3G mogą być większe od WiMax'a, jednak tu masz limity no i pingi to trzeba się liczyć, że 100ms minimum.
Wybór należy do Ciebie. Weź na próbę, przetestuj, a będziesz wiedział.
Najniższe pingi osiągniesz na WiMax'ie oraz brak limitów, więc tu także góruje. Tu nie zauważysz dużych obciążeń sieci.
Jeżeli te 9KM i jest widoczność optyczna z nadajnikiem to bez problemu powinno ci działać.
Co do Plusa i OF to 3KM niedaleko, więc powinieneś mięc dobre osiągi. Prędkości w 3G mogą być większe od WiMax'a, jednak tu masz limity no i pingi to trzeba się liczyć, że 100ms minimum.
Wybór należy do Ciebie. Weź na próbę, przetestuj, a będziesz wiedział.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Użytkownik forum
A wiesz co jest lepsze orange czy plus??
Co do wimaxa to nie widze nadajnika.Ale można wziąść wimaxa na próbę??
Jaką antene zew. byś mi polecił do internetu mobilnego??
Co do wimaxa to nie widze nadajnika.Ale można wziąść wimaxa na próbę??
Jaką antene zew. byś mi polecił do internetu mobilnego??
- Blido
- Guru bezprzewodowy
W pewnym sensie. Jeśli parametry będą za słabe aby się połączyć (z tego co wiem BS nie wpuszcza klientów poniżej -92dBm) to rozwiążesz umowę i oddasz zestaw.Łukasz007 pisze:Co do wimaxa to nie widze nadajnika.Ale można wziąść wimaxa na próbę??