Problem z neostradą
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z neostradą
Witam! Mam taki problem i nie wiem jak to powinno byc, w piątek zamówiłem w telepunkcie neostrade z utrzymaniem łącza!Całą instalacje telefoniczną mam w bloku i gniazdka są już założone w mieszkaniach,jest to nowy blok i niedawno się wprowadziłem!Dzisiaj dostałem sms że linia jest już przygotowana do usługi i można się rejestrowac!Po podłączeniu modemu ZTE ZXV10 W300 dioda adsl mryga co jakiś czas to znaczy że nie ma połączenia!Jak to możliwe że dostałem sms skoro nawet monterów u mnie nie było a są na jutro umówieni?Może że byli ale nie przyszli do mieszkania tylko podłączyli w piwnicy w skrzynce i mogli źle podłączyc?Może ktoś coś doradzi!Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam!
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z neostradą
A co tu radzić, dzwoń na infolinię od neostrady 801 505 505.Krzysieka18 pisze:Może ktoś coś doradzi!
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Linia jest aktywna, ale pewnie nie masz parki kabelków w szafie spiętych.
-
- Początkujący użytkownik forum
Sprawa wygląda tak, dzwoniłem dzisiaj do monterów i powiedzieli że jest taki błąd że inwestor zrobił całą instalacje w budynku ale nie pociągnął kabla do skrzynki tp, tylko skąd ten sms o rejestracji usługi!Zadzwoniłem na 801505505 i konsultantka powiedziała że u nich jest wszystko ok zrobione i można się rejestrowac i ma dzwonic jeszcze gdzieś i wyjaśnic to i oddzwoni do mnie!I faktycznie nie mam tych 2 kabelków!Tylko co teraz,pewnie z netu będą nici bo okaże się że BMT i inwestycja jest nieopłacalna!
Ostatnio zmieniony 2010-12-23, 19:47 przez Krzysieka18, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Usługa jak najbardziej zarejestrowana i gotowa do aktywacji.Krzysieka18 pisze:tylko skąd ten sms o rejestracji usługi
Zależy gdzie i ile konkretnie brakuje tego kabelka. Może studzienka i kanał jest. Ale to już monterzy będą najlepiej wiedzieć.Krzysieka18 pisze: nici bo okaże się że BMT i inwestycja jest nieopłacalna!