Chce podłączyć do routera drukarkę Cannon i850
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Chce podłączyć do routera drukarkę Cannon i850
Chce podłączyć do routera bezprzewodowo (ewentualnie przewodowo) drukarke Cannon i850.
Problem mam taki, ze wszystkie karty sieciowe USB posiadaja wtyk płaski USB, natomiast ta drukarka jest wyposażona w gniazdo USB typu B (takie kwadratowe). Nigdzie w sieci nie moge znależc przejściówki z tego jednego na to drugi USB, jak rownież nigdzie nie ma kart sieciowych USB na ten typ USB kwadratowy typu B.
To gniazdo USB kwadratowe jest na tyle niepopularne, ze ciezko znalezc nawet rozwiazanie kablowe.
Co poradzicie w tej kwestii ?
Problem mam taki, ze wszystkie karty sieciowe USB posiadaja wtyk płaski USB, natomiast ta drukarka jest wyposażona w gniazdo USB typu B (takie kwadratowe). Nigdzie w sieci nie moge znależc przejściówki z tego jednego na to drugi USB, jak rownież nigdzie nie ma kart sieciowych USB na ten typ USB kwadratowy typu B.
To gniazdo USB kwadratowe jest na tyle niepopularne, ze ciezko znalezc nawet rozwiazanie kablowe.
Co poradzicie w tej kwestii ?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Chce podłączyć do routera drukarkę Cannon i850
Bo takie kombinowanie nic nie da. Jeśli drukarka nie ma portu ethernet to musisz kupić printserver (czasem pisane przez w zamiast v) obsługujący Twoją drukarkę. Występują w wersjach z przewodowych (łączenie z routerem portem ethernet) lub z wbudowanym AP (wtedy z drukarką łączysz się przez wifi)petrosj pisze:Problem mam taki, ze wszystkie karty sieciowe USB posiadaja wtyk płaski USB, natomiast ta drukarka jest wyposażona w gniazdo USB typu B (takie kwadratowe). Nigdzie w sieci nie moge znależc przejściówki z tego jednego na to drugi USB, jak rownież nigdzie nie ma kart sieciowych USB na ten typ USB kwadratowy typu B.
Jest jeszcze opcja udostępnienia drukarki przez kompa, ale wtedy ten musi być włączony żeby coś wydrukować, to Cie pewnie nie interesuje.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
No wlasnie, te przejsciowki sa trudnodostepne
Przepraszam, gdy pisałem ten tekst nie miałem na podglądzie poprzedniej odpowiedzi (nieodswiezony ekran).
Przepraszam, gdy pisałem ten tekst nie miałem na podglądzie poprzedniej odpowiedzi (nieodswiezony ekran).
Ostatnio zmieniony 2011-01-04, 13:12 przez petrosj, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
O czym Ty piszesz? Jakie przejściówki?petrosj pisze: te przejsciowki sa trudnodostepne
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak to trudno dostepne? Dostales link na konkretny produkt w konkretnym sklepie. Wystarczy zamowic, zaplacic i bedziesz mial co potrzebujesz.
Nie pomagam na PW.
-
A , gdybym chcial podłaczyć przewodowo pod router kamerke internetową, aby miec podglad w sytuacji gdy router jest wlaczony, komputer wylaczony a mnie nie ma w domu ?
Adres IP w zasadzie mam bo router jest podłaczony pod siec kablową mojego dostawcy internetu.
Adres IP w zasadzie mam bo router jest podłaczony pod siec kablową mojego dostawcy internetu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To musisz kupic router obslugujacy kamerke (nie znam takowego) lub kamerke IP.A , gdybym chcial podłaczyć przewodowo pod router kamerke internetową, aby miec podglad w sytuacji gdy router jest wlaczony, komputer wylaczony a mnie nie ma w domu ?
Jestes pewny ze jest publiczny i routowalny w internecie?petrosj pisze:Adres IP w zasadzie mam bo router jest podłaczony pod siec kablową mojego dostawcy internetu.
Nie pomagam na PW.