internet radiowy - ap wl-5450ap + router TP-Link TL-WR841N

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jarus12
Początkujący użytkownik forum

internet radiowy - ap wl-5450ap + router TP-Link TL-WR841N

Post autor: jarus12 »

Witam.
Postanowiłem zrobić u siebie wifi. w tym celu zakupiłem ap wl-5450ap(ponieważ posiadam internet radiowy) + router TP-Link TL-WR841N. I następuje problem ponieważ nie chce to w ogóle działać.
Wchodzę na AP (adres 192.168.100.252) ustawiam w opcjach mode:client, type:infrastructure, ssid: wpisuje nazwe sieci z jaką sie łączyłem oraz próbuje z oraz bez Enable Mac Clone (Single Ethernet Client).
Później wchodzę na router (adres 192.168.1.1). ustawtaiam w WANie moje ip oraz dns jakie mam od providera, wpisuje adres MAC z mojej wcześniejszej karty bezprzewodowej. I w tym momencie powinno działać .. a tutaj nadal nic ...
W statusie routera w traffic statistic w Received: jest cały czas 0 pakietów otrzymanych ..
próbowałem zmieniać w ap type z infrastructure na ad hoc , dawałem poszczególny kanał , zmieniałem Band... i ciągle nic.
W statystykach AP w "State" pisze started albo scanning.
Już mi nic nie przychodzi do głowy co mogę zmienić.
Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziekuję.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: internet radiowy - ap wl-5450ap + router TP-Link TL-WR841N

Post autor: Jo_gurt »

jarus12 pisze:z oraz bez Enable Mac Clone
Jaki MAC wpisywałeś?
jarus12

nie ma tam miejsca do wpisania MAC .. jest tylko pole do zaznaczenia i odznaczenia.
Jedynie opcje z MAC jest w opcjach LAN .. tylko jak tam wpisałem MAC karty bezprzewodowej to nie mogłem później wejsc na AP.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Podejrzewam, że właśnie przydałoby się zmienić adres MAC radia. Klonując ciekawe co się zmienia i na co, bo wydaje się to być lekko bez sensu.
jarus12

Tylko że nie widze opcji do zmiany MAC radia .. tylko w LAN Interface Setup i tam jest CLone mac adres...a jak tam wpisuje mac karty bezprzewodowej to pozniej nie połącze sie z AP ..
ODPOWIEDZ