Witam!
Uprzejmie proszę o pomoc jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje.
Korzystam z routera TP-Link WR340G. Internet działa mi jednak tylko na jednym komputerze. Jak resetuję modem, oba komputery są włączone, to łapie pierwszy z nich i na drugim pojawia się tylko połączenie lokalne: komputer jest połączony z siecią, a sieć nie jest połączona z internetem (wyświetla się czerwony krzyżyk na tej linii połączenia gdy wejdę w centrum sieci i udostępniania).
Pozdrawiam!
Router TP-Link, internet tylko na 1 komputerze!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router TP-Link, internet tylko na 1 komputerze!
Jaka sieć, jaki dostawca, jakie zabezpieczenia sieci dostawcy?sylwiaplachta pisze: proszę o pomoc
Nie pomagam na PW!
-
Dziękuję za odpowiedź. Nie wiedziałam, że to może mieć jakieś znaczenie. Niestety teraz jedyne co wiem na temat sieci, to 1GB Multimedia 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Modem podłączony do gniazda wan routera?
Wrzuć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> bez podłączonego routera.
Wrzuć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> bez podłączonego routera.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
No tak - kabel był podłączony do innego gniazda w routerze. Teraz wszystko działa bez problemu.
Ślicznie dziękuję!
Ślicznie dziękuję!