Airlive WT-2000ARM prośba o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Airlive WT-2000ARM prośba o pomoc
Witam
Pisze tu ponieważ szukam kompetentnej osoby która mi pomoże ponieważ nie mam zielonego pojęcia na temat który zaraz rozwinę.
Otóż, posiadam komputer stacjonarny z oprogramowaniem Windows 7 oraz Laptopa z oprogramowaniem Windows Vista. W obu śmigał internet 1mb Neostrady. Chciałem aby na laptopie działał on przez Wi-fi więc zakupiłem router Airlive WT-2000ARM ponieważ taki doradzono mi w sklepie komputerowym. W związku z tym chciał bym aby ktoś pomógł mi w skonfigurowaniu go krok po kroku ponieważ instalacja z płyty jakoś nie działa (chyba że ja coś źle robie). Aby napisał jak go podłączyć, na którym komputerze wpierw lepiej go skonfigurować, gdzie które hasła wpisać itd.
Bardzo prosił bym o pomoc
Pisze tu ponieważ szukam kompetentnej osoby która mi pomoże ponieważ nie mam zielonego pojęcia na temat który zaraz rozwinę.
Otóż, posiadam komputer stacjonarny z oprogramowaniem Windows 7 oraz Laptopa z oprogramowaniem Windows Vista. W obu śmigał internet 1mb Neostrady. Chciałem aby na laptopie działał on przez Wi-fi więc zakupiłem router Airlive WT-2000ARM ponieważ taki doradzono mi w sklepie komputerowym. W związku z tym chciał bym aby ktoś pomógł mi w skonfigurowaniu go krok po kroku ponieważ instalacja z płyty jakoś nie działa (chyba że ja coś źle robie). Aby napisał jak go podłączyć, na którym komputerze wpierw lepiej go skonfigurować, gdzie które hasła wpisać itd.
Bardzo prosił bym o pomoc
- oliva
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Airlive WT-2000ARM prośba o pomoc
Zaloguj się na router zgodnie z instrukcja , ustaw parametry portu WAN. A jak ustawić to masz w umowie login hasło itp. Spróbuj sam, a jeśli nie dasz rady to pisz dalej.
-
Wszystko staram się robić zgodnie z dołączoną instrukcją no ale niestety nie działa.
Niby wszystko się wydaje dobrze zrobione tak jak w instrukcji no ale internet nie płynie.
Niby wszystko się wydaje dobrze zrobione tak jak w instrukcji no ale internet nie płynie.
- oliva
A pingi lecą? np.
ping onet.pl
oraz
ping 213.180.146.27
ping onet.pl
oraz
ping 213.180.146.27
-
przy ping onet.pl wyświetla się ze nie może znaleźć hosta
a przy tym ping 213.180.146.27 ze host docelowy jest nieosiągalny
a przy tym ping 213.180.146.27 ze host docelowy jest nieosiągalny
- oliva
Zaloguj się przez przeglądarkę.
http://192.168.1.254
login: admin
hasło: airlive
W zakładce WAN wpisz wszystkie dane Neostrady.
http://192.168.1.254
login: admin
hasło: airlive
W zakładce WAN wpisz wszystkie dane Neostrady.
-
przez ten link nie mogę. Wchodzę ale przez 192.168.2.1 i tam wpisuje login: admin hasło:airlive i otwiera mi się stronka airlive i co dalej?? tam gdzieś te dane trzeba wpisać tylko gdzie?