Jaką antene powinieniem wybrać do E1820

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Czesławo Moreno
Użytkownik forum

Jaką antene powinieniem wybrać do E1820

Post autor: Czesławo Moreno »

Mieszkam w Łodzi,na osiedlu Retkinia i chciał bym dobrać jakąs dobrą antene do Huawei E1820. Sytuacja jest następująca,jak mam podpięty modem do laptopa to w pokoju załącza sie EDGE na poziomie sygnału 16-24%,a gdy wystawie laptop przy otwartym oknie i modem jest na zewnątrz to mam HSDPA na poziomie 91% i wtedy śmiga około 3,7MB/s,ten wynik bardzo mnie zadowala,tylko chciał bym mieć tak gdy laptop nie jest wystawiony za okno,gdy stoi na biurku,do okna nie mam dużo bo laptop jest jakieś 70cm od okna tak że antena nie musiała by mieć długiego kabla,tak że zwracam sie z zapytaniem jaką antenke mam kupić ?

P.S
I jeszcze jedno pytanko,gdy czasami wyjeżdzam na działke to też biore lapka ze sobą,tylko że tam mam EDGE,ale antenta Plusowa jest jakieś niecałe 1km od działki,i jaką antente powinienem dobrać w tej sytuacji ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Jaką antene powinieniem wybrać do E1820

Post autor: wojteks »

Czesławo Moreno pisze:chciał bym dobrać jakąs dobrą antene do Huawei E1820
W tym modemie nie działa gniazdo anteny zewnętrznej.
Czesławo Moreno pisze:tylko chciał bym mieć tak gdy laptop nie jest wystawiony za okno
Przedłużacz USB dobrej jakości, może przedłużacz i HUB USB z własnym zasilaczem albo router i połączenie po WiFi.
Czesławo Moreno pisze:tylko że tam mam EDGE,ale antenta Plusowa jest jakieś niecałe 1km od działki
Jeżeli tam nie ma (na BTSie) UMTS to żadna antena nie pomoże raczej.
Nie pomagam na PW!
Czesławo Moreno
Użytkownik forum

Re: Jaką antene powinieniem wybrać do E1820

Post autor: Czesławo Moreno »

wojteks pisze:W tym modemie nie działa gniazdo anteny zewnętrznej.
A to po co ono w ogóle tam jest ?

[ Dodano: 2011-01-16, 20:40 ]
wojteks pisze:Przedłużacz USB dobrej jakości,
Coś takiego starczy ?

http://www.vobis.pl/oferta/kable/usb/84 ... _1_8m.aspx
ODPOWIEDZ